Україна – в трійці найуспішніших країн сезону-2017 в WTA-турі

Україна – в трійці найуспішніших країн сезону-2017 в WTA-турі

Найуспішнішою країною сезону в WTA-турі стала Чехія

Успіхи Еліни Світоліної, Лесі Цуренко та Катерини Бондаренко дозволили Україні стати однією з найтитулованіших країн сезону у WTA-турі.

Світоліна у році, що минає, завоювала рекордні у сезоні п'ять титулів. Українці підкорилися турніри у Тайбеї, Дубаї, Стамбулі, Римі та Торонто. Попутно Світоліна стала першою тенісисткою в історії WTA-туру, що зуміла протягом сезону виграти три турніри категорії Premier (Дубай, Рим і Торонто).

Ще один титул у загальну скарбничку додала Леся Цуренко – киянка наприкінці лютого виграла хардовий турнір категорії WTA International в Акапулько, обігравши у фіналі майбутню дебютантку топ-10 Кристину Младенович.

Нарешті, сьомий титул у сезоні Україні принесла Катерина Бондаренко – екс-перша ракетка країни наприкінці вересня сенсаційно стала чемпіонкою турніру WTA International у Ташкенті. Цей титул став для Бондаренко другим в кар'єрі та першим з 2008 року.

Найуспішнішою країною сезону у WTA-турі стала Чехія (Кароліна Плішкова – 3 титули, Катерина Синякова – 2, Петра Квітова, Маркета Вондрушова та Барбора Стрицова – по 1), яка випередила Україну та Росію на один титул.

Топ-10 найуспішніших тенісисток сезону-2017:

5 титулів - Еліна Світоліна (Україна)

4 - Анастасія Павлюченкова (Росія)

3 - Кароліна Плішкова (Чехія)

2 - Гарбінє Мугуруса (Іспанія)

2 - Олена Остапенко (Латвія)

2 - Каролін Возняцкі (Данія)

2 - Кікі Бертенс (Нідерланди)

2 - Юлія Гергес (Німеччина)

2 - Каролін Гарсія (Франція)

2 - Джоанна Конта (Великобританія)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: