Українець Калінін став четвертим у першій гонці сезону світового супербайку. Фотогалерея

Українець Калінін став четвертим у першій гонці сезону світового супербайку. Фотогалерея

Зовсім трішки не вистачило Микиті до подіуму

У першій гонці сезону світового Суперспорту-300, яка відбулася в Іспанії, українець Микита Калінін, попри не найкращу кваліфікацію, зміг «покращитись» на 11 позицій, і після боротьби у топ-3 протягом майже усього заїзду фінішував четвертим.

Цього сезону Микита Калінін змагатиметься за команду «GP Project». Крім цього, він також змінив мотоцикл і ганятиметься замість Yamaha на Kawasaki.

Калінін не дуже вдало кваліфікувався – він не зміг пройти до другого Суперпоулу та став лише 15-м.

Перед гонкою у класу Суперспорт-300 була розминка. Із самого її початку Калінін був серед перших. Завершив одесит останнє тренування четвертим за темпом із 2:10.391 хв, на 0.707 секунди позаду переможця розминки Міки Переса.

Хоча Микита стартував із п’ятого ряду, йому вдалося із самого початку випередити кількох суперників. Наприкінці першого кола він був десятим, останнім у великій групі лідерів, яка дуже швидко почала відриватись від решти пелотону.

Протягом наступних двох кіл одесит дістався шостої позиції, а вже з третього кола почав боротьбу у топ-5.

На четвертому колі йому вдалося стати третім. Наприкінці п’ятого на прямій старт-фініш він очолив гонку. Але втриматись на позиції лідера йому не вдалося, хоча протягом ще деякого часу Калінін продовжував боротьбу за подіум.

На заключних колах тривала напружена боротьба за перші місця з постійними обмінами позиціями. Український гонщик був другим, кілька разів опускався на шосту чи п’яту позицію, але майже одразу повертався до першої трійки.

За три кола до фінішу Микита опустився на шосте місце, а на наступному – на сьоме. Проте він одразу почав атакувати суперників, намагаючись відновитись. Йому це вдалося, і на останньому колі він дістався третьої позиції.

Жорстка боротьба у першій четвірці тривала до останнього повороту. Остаточно місця на подіумі визначились лише на фінішній прямій.

Перемогу на останніх метрах дистанції виборов Коен Меуффелс (KTM Fortron Junior Team). Нідерландський гонщик виграв гонку у Скотта Дерроу із Motoport Kawasaki завдяки 0.031 секундам. Третє місце на подіумі посів Міка Перес (+0.125 с) із Kawasaki ParkinGO Team.

Калінін завершив першу гонку сезону четвертим на 0.207 секунди позаду лідера, програвши Пересу у боротьбі за останнє місце на подіумі 0.082 секунди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: