Українські гравці стали чемпіонами Білорусі у складі «Лідсельмаша»

Українські гравці стали чемпіонами Білорусі у складі «Лідсельмаша»

Перемогою команди з Ліди завершився 29-й чемпіонат Білорусі з футзалу

«Лідсельмаш» у третьому матчі фінальною серії плей-офф влучніше за свого суперника, гомельского «ВРЗ», пробивав післяматчеві пенальті.

Це принесло третю перемогу у серії за золоті медалі та четверте чемпіонство в історії лідівців загалом, інформує офіційний сайт Асоціації футзалу України.

Вагомий внесок до чемпіонського тріумфу внесли українські легіонери «Лідсельмаша» Максим Воронін, Артем Рось, Олександр Хурсов та вихованець сумського футзалу – голкіпер Євген Змисля, який очікує на отримання білоруського громадянства.

У перших двох матчах серії команда з Ліди здобула дві перемоги з однаковим рахунком – 3:1, тож для «ВРЗ» третій матч, який проходив у Гомелі, був останнім шансом продовжити боротьбу за чемпіонство.

Після першого тайму господарі були попереду – 2:1, але незадовго до завершення основного часу були на межі поразки, поступаючись 2:3. «ВРЗ» вдалося врятуватися завдяки голу Євгена Рогачова за 16 секунд до сирени.

У першому овертаймі гомельці пропустили четвертий м’яч, але за шість секунд до завершення зустрічі знову поновили рівновагу – 4:4.

У післяматчевих пенальті всі чотири українці «вагоноремонтників» – Артем Золотухін, Євген Рогачов, Євген Клочко та В’ячеслав Григор’єв – пробили без промаху, однак ані українському голкіперу «ВРЗ» Юрію Дегтяренку, ані його білоруському колезі не вдалося відбити жодного удару гравців «Лідсельмашу».

П’яті удари стали вирішальними. Гравець «ВРЗ» пробив вище воріт, а Максим Воронін – без шансів для Дегтяренка.

«ВРЗ» другий сезон поспіль поступився у фінальній серії плей-офф, а «Лідсельмаш» повернув собі звання найсильнішої команди Білорусі, якою він був у 2015 та 2016 роках, а також отримав право представляти свою країну у футзальній Лізі чемпіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: