Український тренер виховав футболістів на 100 млн фунтів

Український тренер виховав футболістів на 100 млн фунтів
Сергій Балтача. Фото: ФК Динамо

Сергій Балтача виховав багатьох відомих футболістів

Один з найкращих дитячих тренерів Англії Сергій Балтача виховав таких виконавців як Джо Гомес, Джонджо Шелві, Адемолу Лукмана та Карла Дженкінсона.

Україський тренер Сергій Балтача виховав багатьох відомих футболістів, на яких «Чарльтон» заробив близько 100 млн фунтів. Про це українець розповів порталу Matchtv.

«Першим моїм вихованцем, який пробився у великий футбол, був хавбек Джонджо Шелві. Дуже емоційний хлопець – часто отримував картки. Якщо вважав, що суддя несправедливий, міг зірватися, дати здачі, вдарити когось. З першого дня я вчив його не розхлюпувати емоції, не підводити команду: «Якщо щось сталося, ти не пори гарячку, порахуй до п'яти», - сказав він.

«Моїх кращих вихованців – Шелві, Дженкінсона, Гомеса і Лукмана – об'єднує те, що в майже дитячому віці вони вже усвідомлювали: заради футболу треба чимось жертвувати. Їхні шкільні друзі веселилися, гуляли з дівчатами, а вони – ні. Розуміли, що ввечері треба вчасно лягати, вранці рано вставати, додатково тренуватися. Вони лідери по натурі і не велися за легковажними ровесниками, а йшли своєю дорогою. Поганим тренерам важко працювати з такими харизматичними хлопцями, але якщо заслужити їхню повагу – вони підуть за тобою», – розповів Сергій Балтача

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: