В Ужгороді хочуть реконструювати стадіон «Авангард» за 7 млн грн

В Ужгороді хочуть реконструювати стадіон «Авангард» за 7 млн грн
Стадіон «Авангард» в Ужгороді. Фото взято з сайту 0312.ua

А потім уже можна буде подумати і про проведення на ньому чемпіонату Європи

Якщо вдасться реконструювати стадіон «Авангард» у відповідності до європейських стандартів, в Ужгороді можна буде проводити навчально-тренувальні збори спортсменів з усієї країни, різноманітні змагання всеукраїнського рівня.

А за умови, якщо ужгородський стадіон пройде сертифікацію, тут можна буде проводити й міжнародні турніри на зразок чемпіонатів Європи, інформує 0312.ua.

Про це під час зустрічі з мером Ужгорода Богданом Андріївим заявив перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

За словами Гоцула, в Україні на сьогодні є лише два сертифіковані стадіони – у Луцьку та Кропивницькому. Саме там можна на належному рівні проводити змагання.

Однак жоден із цих стадіонів не має таких кліматичних умов, як є на Закарпатті: там не можна проводити тренування у березні-травні та вересні-листопаді.

«Ми готові брати участь у співфінансуванні робіт із реконструкції стадіону спільно з обласною державною адміністрацією. Минулого року ми повернули «Авангард» у комунальну власність, зараз його утримуємо за кошти міста. Наша мета – зберегти його та дати йому нове життя», – сказав Андріїв.

На наступне засідання сесії ужгородської міської ради виноситься «Програма утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018-2020 роки».

На реалізацію програми у найближчі три роки планують виділити 7 мільйонів гривень, у тому числі 5 мільйонів – з бюджету Ужгорода.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: