ВООЗ посварилась з УЄФА через спробу скасувати турніри до початку 2022 року

ВООЗ посварилась з УЄФА через спробу скасувати турніри до початку 2022 року
УЄФА зайняв жорстку позицію
Фото - УЄФА

Медики під егідою ООН прокинулись й почали давати всім поради

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) в рамках онлайн-конференції з УЄФА порадила УЄФА скасувати всі міжнародні турніри до кінця 2021 року

Джерела повідомляють, ZOOM-конференція тривала дві з половиною години на підвищених тонах. Ця радикальна міра була запропонована після презентації двох епідеміологів з ВООЗ. Фахівці продемонстрували ймовірні сценарії і порахували, що найкращим рішенням буде призупинення змагань до кінця наступного року.

  У підсумку сторони не змогли досягти консенсусу, тепер УЄФА розраховує провести додаткові онлайн-консультації з цього питання.

Нагадаємо, у вівторок УЄФА рекомендував всім лігам дограти сезон. Поточний європейський сезон хочуть завершити 29 серпня, а фінал Ліги чемпіонів провести після завершення національних чемпіонатів.

Слід зазначити, що ВООЗ може тільки давати рекомендації, але не має важелів впливу на зміну спортивного календаря. Тому УЄФА не зобов'язаний слідувати цій пропозиції.

Також варто відзначити, що до самої ВООЗ є чимало питань - ця організація до останнього не хотіла визнавати небезпеку SARS-CoV-2

й об’явила пандемію коронавірусу лише в березні, коли вже були тисячі смертей. Також ВООЗ звинувачували у применшенні масштабів проблеми на догоду Китаю, через що США у квітні відмовились від фінансування організації.

Таким чином, заяви ВООЗ щодо футболу мають крім медичного аспекту ще й політичний - організація ні за що не відповідає й не несе відповідальність за мільярди, які можуть втратити клубу та спонсори через бан до кінця 2021 року.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: