Футболу у Нідерландах не буде до 1 вересня

Футболу у Нідерландах не буде до 1 вересня
Чемпіони без корони
Фото - ФК «Аякс»

Уряд королівства не зважає на приписи УЄФА, а тім більше - ФІФА

У вівторок, 21 квітня, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на прес-конференції оголосив, що професійного футболу в країні не буде до 1 вересня. Матчі не стануть проводити ні з глядачами, ні без них.

Цю ідею лобіювали представники міст. Вони давно виступали за повну зупинку всіх турнірів і початок сезону-2020/21 з 1 вересня або 1 жовтня 2020 року.

Мер Ейндховена Йон Йоррітсма був налаштований категорично. Він уже не раз заявляв, що ні за яких умов в його місті футболу влітку не буде.

Фактично змирилися з цим і клуби. На рішення зупинити місцеві турніри вплинув і той факт, що Fox Sports повністю заплатив клубам по контракту за телеправа. Останній транш на суму близько 20 млн євро був переведений кілька днів тому.

Тепер Королівському футбольному союзу спільно з УЄФА належить визначити ті клуби, які майбутньої восени представлять країну в єврокубках. Голландці збираються використати турнірну таблицю, яку на момент зупинку чемпіонату очолював «Аякс». При цьому амстердамців не стануть оголошувати чемпіонами. Чемпіона в сезоні-2019/20 не буде.

У відбірковий турнір Ліги чемпіонів планують заявити «Аякс» і АЗ, Ліги Європи - «Феєноорд». Залишиться визначитися з ще двома учасниками Ліги Європи, так як фінал Кубка не відбувся. У ньому повинні були зіграти «Утрехт» та «Феєноорд».

Нагадаємо, що футбольне керівництво в особі УЄФА наполегливо рекомендувало дограти сезони, але світська влада королівства не прислухалась до громадських організацій. Так само, до речі, зробили у сусідній Бельгії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: