Як на Херсонщині відкрили легкоатлетичну арену для підготовки олімпійців. Фотогалерея

Як на Херсонщині відкрили легкоатлетичну арену для підготовки олімпійців. Фотогалерея

Лазурне тепер має цілком сучасний комплекс

Свою альтернативу спортивним базам, які лишилися в анексованому Криму, пропонують на Херсонщині.

У селищі Лазурне біля Скадовська триває будівництво сучасного центру олімпійських видів спорту «Прибережний», який дозволить частково вирішити проблему підготовки спортивної зміни, зокрема й олімпійського резерву, йдеться у прес-релізі, який отримав «Главком».

Цими вихідними там було здано в експлуатацію сучасну легкоатлетичну арену із сертифікованими біговими доріжками на чотири смуги по 400 м зі штучним покриттям, майданчик для легкоатлетичних стрибків у довжину, потрійних стрибків та спринтерську доріжку на шість смуг завдовжки 100 м зі штучним покриттям.

Першими на практиці якість робіт випробували учасники відкритого чемпіонату Криму та Севастополя з легкоатлетичного багатоборства серед юніорів, у якому взяли участь більше 300 спортсменів з Києва, Одеси, Миколаєва, Сум, Херсона, а також Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей і Криму.

Наразі, крім легкоатлетичної арени, тут функціонує футбольне поле зі штучним покриттям, яке дозволяє тренуватися за будь-якої погоди.

Наступного року заплановано будівництво сектору для стрибків із жердиною та майданчиків зі штучним покриттям для гри у баскетбол і волейбол. А на черзі – спорудження двох корпусів для проживання спортсменів на 200-250 місць.

Очікується, що тренувальний сезон може тривати тут із квітня до кінця жовтня. Загальна вартість проекту складає 20 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: