Юніорська збірна України з хокею перемогла лідерів дивізіону на чемпіонаті світу-2018

Юніорська збірна України з хокею перемогла лідерів дивізіону на чемпіонаті світу-2018
Україна - Угорщина. Фото: ФХУ

Ця перемога України остаточно заплутала ситуацію в дивізіоні ІВ

Збірна України U-18 з хокею легко розібралася з Угорщиною в третьому турі домашнього чемпіонату світу, але двічі пропустила на останніх хвилинах і ледве-ледве перемогла (4:3).

Дві поспіль легкі перемоги Угорщини на старті турніру зробили її одним з головних фаворитів на перемогу в дивізіоні і в очній дуелі проти України. Тим більше, українська юніорська збірна двічі за останні півроку програвала угорським одноліткам.

Однак на чемпіонаті світу Україні вдалося взяти реванш. У першому періоді команди закинули по одній шайбі, а ключову різницю господарі зробили в другій 20-хвилинці - два точні кидки і відмінна гра дозволили захопити лідерство (3:1).

У третьому періоді Україна швидко довела перевагу до трьох шайб, а потім Угорщина почала дуже сильно тиснути. Українці трималися, але після травми основного воротаря їм стало надто складно - угорцям вдалося відіграти дві шайби.

У кінцівці матчу Угорщина зняла воротаря і була близька до камбеку: за тринадцять секунд до кінця вони потрапили в штангу. На цьому все - найважча перемога України з рахунком 4:3.

Кращим гравцем матчу став Дмитро Даниленко, на рахунку якого одна шайба і три ассисти. Потужний результат також показав Фелікс Морозов - дві шайби і один асист.

Ця перемога України остаточно заплутала ситуацію в дивізіоні ІВ: після трьох турів у чотирьох команд (Україна, Угорщина, Австрія і Японія) по 6 очок. Далі на українців чекають матчі проти двох аутсайдерів - Італії та Румунії. Якщо «синьо-жовті» виграють два матчі, що залишилися, у них відмінні шанси на перше місце і вихід в дивізіон IА.

Юніорський чемпіонат світу-2018 з хокею

Дивізіон 1В

Третій тур

Україна - Угорщина - 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: