Збірна України з футзалу - п'ята в офіційному рейтингу УЄФА

Збірна України з футзалу - п'ята в офіційному рейтингу УЄФА
Фото: Асоціація футзалу України

Вище нашої головної футзальної команди в рейтингу - збірні Росії, Іспанії, Португалії та Казахстану

УЄФА оновив офіційний рейтинг національних футзальних збірних, який враховує підсумки чемпіонату Європи з футзалу.

Зазначимо, що на відміну від неофіційного рейтингу, який оновлюється з урахуванням поточних результатів, в тому числі і товариських матчів, офіційний рейтинг враховує підсумки трьох останніх великих турнірів.

На поточний момент це чемпіонати Європи 2016 і 2018 років, а також чемпіонат світу 2016 року.

За вихід до чвертьфіналу ЧЄ 2016 року збірна України отримала 8,333 очка, за участь в 1/8 фіналу ЧС-2016 року 8,500 очок, і, нарешті, за вихід в чвертьфінал словенського Євро - 8,333 очка.

Це в сумі дало 25,166 очок, але вона ділиться на 3.

Таким чином, у збірної України коефіцієнт - 8,389 очок, що визначило нашу футзальну дружину на п'яте місце в офіційному рейтингу УЄФА.

Очолює офіційний рейтинг УЄФА збірна Росії, яка на всіх трьох турнірах, які йдуть в офіційний залік, зайняла другі місця.

Збірна Іспанії на другому місці, чинний чемпіон Європи, збірна Португалії - третя.

Найбільший ривок в офіційному рейтингу зробила збірна Казахстану, яка на Євро-2016 виграла бронзові медалі, а в Любляні на Євро-2018 вийшла в півфінал. І в підсумку, Казахстан піднявся на четверте місце.

Найбільше ж падіння у збірної Італії, у якій в рейтингу перестали враховуватися бали за перемогу в чемпіонаті Європи 2014 року. Однак на ЧС-2016 і на Євро-2018 футзальна «Скуадра адзурра» відіграла невдало, і в результаті впала на сьоме місце.

У чому ще важливість офіційного рейтингу - країни, які займають перші чотири місця, мають право виставити в наступному сезоні в футзальної Ліги чемпіонів по два клуби - це повинні бути чемпіони і віце-чемпіони своїх країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: