Жан Беленюк не зміг здолати турка у фіналі чемпіонату світу

Жан Беленюк не зміг здолати турка у фіналі чемпіонату світу
Жан Беленюк
Фото взяте з сайту ua-football.com

Видатний українець змушений задовольнитися сріблом

Спеціально під фінал за участю одного з найсильніших борців сучасності Жана Беленюка, який представляє вагову категорію до 87 кг, у Будапешті (Угорщина), де підходить до завершення чемпіонат світу з греко-римської боротьбі, прибув президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Чемпіон світу-2015 року, срібний призер Олімпіади-2016 Беленюк виглядав беззаперечним фаворитом напередодні фінальної сутички з турком Башаром Метаханом, якого три роки тому перемагав у чвертьфіналі Європейських ігор.

Втім, менш технічний представник Туреччини не дав зробити Жану практично нічого. Беленюк був активнішим, і завдяки цьому рефері першими поставили в партер за пасивність Башара. І відповідно дали бал українцеві.

Втім, провести прийом з партеру Беленюк не зміг, і другий період з перевагою 1:0 розпочав з розумінням, що без результативних дій у партері доведеться захищатися вже йому. Так і сталося. І хоча Башар теж провести прийом не зміг, стратегічна перевага була вже на його боці, адже результативну дію він виконував останнім.

Беленюк кинувся атакувати, але Башар не давав зробити захоплення і в підсумку взагалі повів 2:1 після того, як судді покарали Беленюка за небезпечний рух головою, який призвів до розсічення над правою бровою суперника.

1:2 - Башар вперше в кар'єрі став чемпіоном світу, а Беленюк був дуже розчарований. Ця срібна нагорода радості йому не принесла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: