«Динамо» на виїзді обіграло «Янг Бойз» і достроково пробилося в 1/16 фіналу Ліги Європи

«Динамо» на виїзді обіграло «Янг Бойз» і достроково пробилося в 1/16 фіналу Ліги Європи

Кияни нарешті взяли реванш у швейцарського клубу

У четвер, 2-го листопада, «Динамо» провело черговий матч у груповому етапі Ліги Європи. В четвертий раз у сезоні український клуб зустрівся проти «Янг Бойз». Нагадаємо, у кваліфікації Ліги чемпіонів суперники обмінялися домашніми перемогами з різницею в два м'ячі, а швейцарці вибили нашого віце-чемпіона з турніру завдяки голу на виїзді. Взяти реванш у групі Ліги Європи киянам також не вдалося - у третьому турі на НСК «Олімпійський» команди зіграли між собою внічию 2:2.

У тому матчі Хацкевич явно перемудрив з експерементами у складі - ризик себе не виправдав. Цього разу наставник столичного клубу вирішив менше експериментувати. Можна виділити лише місце голкіпера, яке зайняв Георгій Бущан, адже Коваль останнім часом дуже багато помиляється, а кожен другий удар по його воротах завершувався голом. Також був відсутній Кадар, якого у старті змінив Кендзьора. Також варто відзначити втрату Мбокані, який відновлюється після пошкодження, його місце у нападі зайняв Жуніор Мораєс.

Саме Жуніор і створив єдиний небезпечний момент киян у першому таймі, так, єдиний - вам не почулося...Після однієї з небагатьох атак «Динамо» швейцарці заметушилися у власному карному, цим скористався Жуніор і зміг нанести удар п'ятою, однак в останній момент м'яч виніс захисник суперника. На більше у гостей не вистачило креативу - закидання у карний, безадресні простріли, купа помилок у центрі поля.

Щодо «Янг Бойз», то швейцарці явно переграли віце-чемпіона України у першому таймі. Підопічні Адольфа Гюттера переграли нашу команду за всіма компонентами: 57 на 43 відсоток володіння м'ячем, 6:1 за ударами, 6:2 за кутовими. На останок саме господарі поля мали найкращу нагоду відкрити рахунок у матчі, коли на 17-й хвилині після помилки Бущана на виході м'яч після удару головою від Касіма влучив у стійку воріт. У підсумку, глядачі так і не побачили голів у першій половині матчу і команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

.jpg_44Фото: прес-служба Динамо

У другому таймі «Динамо» нарешті активізувалося, створивши момент вже на 47-й хвилині матчу, однак вийшовший на заміну Кравець не зміг реалізувати вихід 1 на 1 - після класного пасу від Буяльського Артем пробив вище воріт. Втім, без помилок також не обійшлося, коли Бущан взяв у руки м'яч після пасу від Гармаша. Арбітр призначив вільний удар, але, на щастя, Сулеймані після розіграшу з вбивчої позиції потужно пробив поруч зі стійкою.

Було помітно, що у киян стало стало більше порядку у центрі поля, команда Хацкевича більше почала контролювати м'яч та підтискати суперника. На 60-й хвилині Кравець змарнував ще одну нагоду, коли пробив головою у голкіпера суперника після подачі з кута поля - намагався додати м'яч у ворота після серії добивань Денис Гармаш, але не влучив по м'ячу, намагаючись пробити через себе.

Через три хвилини «Динамо» таки занесло м'яч у ворота суперника, але арбітр зафіксував офсайд плюс напад на голкіпера. Втім, на 70-й хвилині столичний клуб таки домігся свого: Буяльський класним ударом після скидки Мораєса поцілив точно у кут воріт фон Балльмооса.

Після голу кияни зробили акцент на обороні, і могли за це поплатитися. «Янг Бойз» доволі великими силами пішов відігруватися і створив кілька реально гострих моментів біля воріт віце-чемпіона України. Так, на 86-й хвилині свою майстерність показав Бущан, який у красивому стрибку парирував дальній удар від суперника. Трохи згодом голкіперу допоміг вже Хачеріді, який виніс м'яч на кутовий після того, як Георгій відбив м'яч перед собою.

Не слід забувати і про небезпечні дальні удари від суперника, на щастя, господарям не вистачало влучності. Тут зазначимо, що за весь матч вони нанесли 22 удари в напрямку воріт київського клубу! На щастя, не допомогли футболістам швейцарського клубу і компенсовані шість хвилин - «Динамо» таки вистраждало цю перемогу, взявши нарешті реванш у дуже незручного суперника і достроково пройшовши у плей-офф Ліги Європи.

Ліга Європи з футболу

Матчі 4-го туру

Група B

«Янг Бойз» (Берн, Швейцарія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Буяльський (70)

«Янг Бойз»: фон Балльмоос, фон Берген, Сулеймані, Соу, Фасснахт (Шик, 79), Ассале, Нсаме (Нгамале, 72), Ебішер, Нуху, Лотомба, Мбабу

«Динамо»: Бущан, Морозюк, Мораес, Корзун, Гармаш, Пиварич, Віда, Гонсалес, Буяльський (Шепелєв, 86), Хачеріді, Кендзьора (Кравець, 46)

Попередження: Корзун (11), Ебішер (31), Кравець (65), Буяльський (75), Гармаш (90+4)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: