«Динамо» у Києві не змогло обіграти «Янг Бойз» у Лізі Європи

«Динамо» у Києві не змогло обіграти «Янг Бойз» у Лізі Європи
Динамівець Микола Морозюк відбирає м'яча у суперника
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Втім, ця нічия дозволяє динамівцям впевнено себе почувати в групі B

У четвер, 19 жовтня, київське «Динамо» провело свій черговий матч у поточному розіграші Ліги Європи. У своєму попередньому матчі, який відбувся в межах чемпіонату України, кияни сенсаційно поступилися «Чорноморцю». Віце-чемпіон України просто мав реабілітуватися перед своїми вболівальниками, а на це було ще дві причини: день народження головного тренера Олександра Хацкевича, та така собі помста Янг Бойз за виліт з плей-офф Ліги чемпіонів, адже саме на швейцарському клубі кияни оступилися і вилетіли у Лігу Європи.

У порівнянні з матчем проти «Чорноморця», Хацкевич зробив чотири зміни у стартовому складі, так, замість Шепелєва, Бєсєдіна, Гармаша та Пантича у старті з'явилися Гонсалес, Мораєс, Кендзьора та Віда відповідно. Останній встиг відновитися після травми, яку отримав під час відбору до ЧС-2018 у складі збірної Хорватії.

Стартовий склад динамівців (Фото: Станіслав Груздєв, Главком)

Матч почався доволі жваво, а вже на 1-й хвилині Мбокані після класної розрізної передачі від Віди не зміг один на один обіграти голкіпера суперника фон Балльмоса, пробивши повз ворота з вбивчої позиції. Гості відповіли вже через хвилину, але удар головою від Нгамале був не таким гострим. Через вісім хвилин завдавав удару по воротах Буяльський, але влучив точно в руки голкіперу.

Надалі гра дещо відійшла від воріт «Янг Бойз», а «Динамо» хоч і контролювало м'яч, однак переважно на власній половині поля. Така гра вболівальникам столичного клубу явно не подобалася, почався свист трибун. У свою чергу швейцарці одну зі свої нагод реалізували у забитий м'яч: після прострілу з лівого флангу від Жордана Лотомба Роже Ассале рикошетом від Кадара без шансів пробив Коваля.

Після голу гості знову відійшли назад, а Динамо нарешті включило швидкості на половині суперника. На 28-й хвилині «Янг Бойз» після удару від Гонсалеса врятувала стійка воріт, однак через шість хвилин кияни таки змогли відновити паритет на табло: Буяльський протягнув м'яч з центру поля до карного «Янг Бойз», обігрався в стінку з Мораєсом і вивів на удар Мбокані, який п'ятою відправив м'яч у сітку воріт.

На жаль, «Динамо» у цьому сезоні багато пропускає, і цей факт підтвердився другим голом, який гравці «Янг Бойз» забили вже через п'ять хвилин після голу Мбокані: дубль на рахунку все того ж Ассале, якого просто забули у карному центральні захисники, до яких після матчу буде багато питань. Більше у першому таймі команди не забивали, а арбітр долав лише хвилину, за яку нічого цікавого не відбулося.

Прорив Мбокані у штрафну зупинили тільки за допомогою фолу (Фото: Станіслав Груздєв, Главком)

Цікаве почалося на початку другого тайму, коли м'яч після подачі суперника зачепив Піварича, а від того ледь не залетів за комірець Ковалю - на щастя, голкіпер «Динамо» зміг нівелювати загрозу. А в атаці у відповідь Динамо рахунок зрівняло: правила на підступах до карного порушили проти Буяльського, штрафний виконав Морозюк, і, зробив це бездоганно, обвівши стінку і відправивши м'яч майже у 9-тку воріт фон Балльмоса - 2:2.

Після такого суперника потрібно було добивати, але цього не сталося. Кияни мали безліч моментів для того, щоб забити третій гол і вирвати перемогу, втім, не вийшло з реалізацією. А на 63-й хвилині важку травму отримав Сидорчук, який не зміг продовжити гру.

Стрибок Кадара (Фото: Станіслав Груздєв, Главком)

За 10 хвилин до завершення матчу Хацкевич зробив другу вимушену заміну - цього разу дісталося Віді, який мінімум отримав струс мозку і гру продовжити не зміг. На 82-й хвилині стався переломний момент, адже другу жовту картку отримав Секу Саного, який залишив свою команду у меншості. Втім, і цього виявилося замало, «Динамо» так і не змогло забити третій гол, зігравши у першу для себе нічию у поточному розіграші Ліги Європи.

Реабілітуватися за поразку від «Чорноморця» несильно вдалося, подарунок Хацкевич також не побачив, а про помсту за виліт в Лігу Європи взагалі не варто говорити. Будемо сподіватися, що в Києві кияни покажуть зовсім іншу гру.

Ліга Європи з футболу

Матч 3-го туру

«Динамо» Київ (Україна) - «Янг Бойз» (Швейцарія) 2:2 (1:2)

Голи: 0:1 - Ассале (17), 1:1 - Мбокані (34), 1:2 - Ассале (39), 2:2 - Морозюк (48)

«Динамо»: Коваль, Морозюк, Віда (Пантич, 80), Кадар, Піварич, Кендзьора, Сидорчук (Гармаш, 62), Гонсалес, Буяльський, Мбокані (Бєсєдін, 90), Мораєс

«Янг Бойз»: фон Балльмос, Нуху, Лотомба, Мбабу, фон Берген, Сулеймані, Соу (Ебішер, 76), Саного, Фасснагт, Ассале (Нсаме, 89), Нгамале (Шик, 85)

Попередження: Фасснагт (47), Мбабу (54), Саного (62)

Вилучення: Саного (82)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: