Хацкевич: Чемпіонат - це тривала дистанція, й хто стабільніше її подолає, той і буде чемпіоном

Хацкевич: Чемпіонат - це тривала дистанція, й хто стабільніше її подолає, той і буде чемпіоном

Головний тренер київського «Динамо» - про перемогу над «Шахтарем» у поєдинку другого туру чемпіонату України

У суботу в Харкові пройшло друге за сім днів «українське класико». У другому турі чемпіонату України «Динамо» обіграло «Шахтар» з мінімальним рахунком - 1:0. Результат прокоментував головний тренер киян Олександр Хацкевич:

- Зіграли дисципліновано, організовано, мабуть, у першому таймі було більше переходу від оборони до атаки. Гра без м'яча сьогодні в команди була на високому рівні. Проаналізували попередню гру. Виявляється, з будь-якою командою можна грати та досягати результату, якщо грати організовано, дисципліновано.

- Які зміни ви зробили в малюнку гри «Динамо»?

- Не дали розбігтися супернику, коли наша атака переривалася. Дисципліновано грали й крайні захисники, й опорні півзахисники, не давали швидко перейти в атаку футболістам «Шахтаря».

- Відсутність у складі Антунеша також вплинула на гру?

- Заміна Антунеша напрошувалася. Цього футболіста вже немає в команді, його віддано в оренду. Тамаш зіграв доволі впевнено на цій позиції.

- У якій формі Олег Гусєв? Коли очікувати його появи у складі?

- У нас доволі напружений графік. Олег в обоймі, і як тільки буде можливість вийти, ми обов'язково надамо йому ігровий час. Він потроху набирає форму та функціональні кондиції. Ритм гри трохи втрачений, але він досвідчений футболіст та впорається з цим.

- Чому сьогодні так імпульсивно поводився Олег Лужний? В ефір потрапила його репліка на адресу Шепелєва: «Віддай м'яча, бо вб'ю!»

- Олег може слово стримати (посміхається). Так що Шепелєв правильно відреагував та віддав м'яча в тій ситуації.

- Прокоментуйте заміни.

- Усі заміни пов'язані зі втомою гравців. Мбокані попросив заміну, Гармаш теж. Дерліс сильно провів перший тайм, але нам потрібно було освіжити фланг. У «Шахтаря» більше гостроти пішло з правого флангу, Срна грав дуже високо. Тож ця заміна теж напрошувалася.

- Як оцінюєте перспективи Гонсалеса?

- Я розраховую не лише на Дерліса, а й на всіх хлопців. Він виконує те, що від нього вимагається.

- Ярмоленко сказав після матчу за Суперкубок, що той, хто виграє Суперкубок, програє чемпіонат. Сьогоднішній матч можна вважати підтвердженням цих слів або це лише локальна перемога?

- Суперкубок - це одна гра, в якій все може статися. Чемпіонат - це тривала дистанція, й хто стабільніше її подолає, той і буде чемпіоном.

На завершення, на майбутнє хотілося би звернути увагу на суддівство в останні 15 хвилин. Арбітр добре судив 75 хвилин. Потім почав фіксувати незрозумілі фоли, коли футболіст чіпляється за м'яч, руку... Рівень суддівства був доволі хорошим 75 хвилин. Однак мене дуже не влаштувало суддівство в останні 15 хвилин.

У суботу в Харкові пройшло друге за сім днів"українське класико". У другому турі чемпіонатуУкраїни "Динамо" обіграло "Шахтар" змінімальним рахунком - 0: 1. Результатпрокоментував головний тренер киян ОлександрХацкевич:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: