Кенійці і британці приймають допінг? Новий фільм ARD

Кенійці і британці приймають допінг? Новий фільм ARD

Журналіст Хайо Зеппельт взявся за Кенію.

У кенійської легкої атлетики процвітає систематичний допінг, залучені представники Великобританії. Такий висновок можна зробити з нового фільму журналіста Хайо Зеппельта, що став скандально відомим завдяки  викриттю  допінгових справ в російській легкій атлетиці.

У Восьмихвилинному фільмі / сюжеті, що вийшов в ефір на німецькому каналі ARD, показана прихована зйомка відвідування центру підготовки легкоатлетів в Айтен, Кенія - там тренуються багато кенійських, а також європейськіх легкоатлетів, переважно бігуни.

Журналіст фіксує на приховану камеру шприци та упаковки з під препаратів, серед них суворо заборонений еритропоетин (ЕПО). Журналіст спілкується зі спортсменом і лікарем центру, які відкрито говорять про допінгові програми і за кілька хвилин продають «клієнту» кілька упаковок ЕПО. Лікар при цьому стверджує, що «лікував» за допомогою ЕПО близько 50 спортсменів, серед них трьох британських атлетів - імена не називаються. Лікар тут же обіцяє, що результати спортсмена при прийомі препарату зростуть за три місяці, а допінг тест «нічого не знайде».

Журналіст з прихованою камерою також відвідує клініку в столиці провінції, місті Елдорет. У цій клініці, де спостерігаються багато знаменитостей-бігунів, лікарі також спокійно говорять про допінг і про те, що готові допомогти заховати «лікування» від допінг-контролю.

Крім того, Хайо Зеппельт показав уривок інтерв'ю з тренером Олімпійського чемпіона - ім'я та обличчя тренера приховано - який заявив, що всі чемпіони, що з'явилися «з нізвідки» виграють за допомогою заборонених препаратів.

Автор фільму стверджує, що знає імена британських легкоатлетів, згаданих кенійським лікарем, і передав їх «куди треба». Він також показав відео прихованих зйомок представникам кенійського антидопінгового агентства, результатом чого став арешт 7 липня докторів Кіпчумби Лімо з клініки в Елдореті і Джозефа Мвангі. А тиждень тому за звинуваченням в забеспеченні кенійських легкоатлетів допінгом було заарештовано італійського агента Федеріко Розу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: