Топ-5 перемог українського баскетболу у 2017 році

Топ-5 перемог українського баскетболу у 2017 році
Фото ФБУ

Прес-служба Федерації баскетболу України вирішила пригадати п’ять великих перемог вітчизняного баскетболу у році, що минув

До переліку увійшли п’ять поєдинків, серед яких зустрічі за бронзові медалі чемпіонатів світу та Європи з баскетболу 3х3, два матчі групового етапу чоловічого Євробаскет-2017, а також відбірний матч на жіночий Євробаскет-2019.

Україна – Нідерланди (жіночий чемпіонат світу з баскетболу 3х3, матч за бронзу)

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 другий рік поспіль завоювала медалі чемпіонату світу. Після срібла 2016 року українські дівчата знову піднялися на п'єдестал – цього разу на третю сходинку світової першості у Нанті.

Команда у складі Христини Філевич, Оксани Моллової, Ганни Зарицької та Дар'ї Завидної виграла три з чотирьох матчів групового раунду, обігравши команди Австралії, Китаю та Японії, поступившись у своєму квартеті лише Нідерландам, що не завадило дівчатам оформити вихід у плей-офф.

На стадії 1/4 фіналу українки впоралися зі швейцарками, вигравши матч з рахунком 13:9, а ось бар'єр в особі угорських опоненток у півфіналі подолати не зуміли, програвши матч за вихід у фінал з рахунком 13:15.

У поєдинку за бронзу українки «вбили двох зайців», взявши реванш у Нідерландів за поразку у групі – 15:13, підтвердивши статус однієї з кращих команд планети, другий рік поспіль опинившись у топ-3. Таким чином, в активі жіночої збірної вже є срібло та бронза чемпіонатів світу.

image_04

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3

Україна – Сербія (чоловічий чемпіонат Європи з баскетболу 3х3, матч за бронзу)

Ще одним досягненням українського баскетболу у 3х3 став медальний виступ чоловічої збірної, яка, як і дівчата, завоювала бронзу. Після поразки у чвертьфіналі чемпіонату світу від господарів турніру та майбутніх володарів бронзи французів, українська збірна принесла країні другий комплект нагород, посівши третє місце на чемпіонаті Європи.

Збірна України у складі Станіслава Тимофеєнка, Олександра Кобця, Максима Закудраєва та Дмитра Липовцева виграла обидва матчі групового раунду у Туреччини та Нідерландів, а у чвертьфіналі розібралася з Іспанією, проте поступилася словенцям у півфінальному поєдинку.

Опинившись у «бронзовому» фіналі, збірна України у надскладному матчі лише в овертаймі перемогла команду Сербії (20:18), завоювавши бронзу континентальної першості. За підсумками року саме чоловічу збірну з баскетболу 3х3 було визнано найкращою командою країни у 2017 році.

Україна – Грузія (чоловічий Євробаскет-2017, груповий раунд)

На чоловічому Євробаскеті-2017 команда Євгена Мурзіна виконала поставлену задачу, подолавши груповий раунд турніру.

Після невдач у стартових матчах проти Німеччини й Італії, збірна України зуміла здобути перемогу у матчі проти потужної команди Грузії (88:81). Ключовою у тій грі стала впевнено виграна друга чверть, чергова вдала гра від Артем Пустового, який набрав 19 очок, зробив вісім підбирань, три перехоплення, дві передачі, а також два блок-шоти та фантастичний матч Дениса Лукашова, який до 17 очок додав 12 передач, допомігши команді зробити перший крок до виходу у топ-16.

image_-2-

Чоловіча збірна України з баскетболу 3х3

Україна – Ізраїль (чоловічий Євробаскет-2017, груповий раунд)

Вирішальним у боротьбі за вихід у раунд топ-16 для української команди став матч останнього туру групового раунду, у якому збірній України потрібно було обігравати господарів турніру – команду Ізраїлю, яка до того моменту шанси на плей-офф уже втратила.

Команда Євгена Мурзіна провела свій найкращий матч на турнірі та була сильнішою за всіма показниками: українці краще атакували, вигравали щит, віддали більше передач і допустили менше втрат, змусивши ізраїльтян капітулювати ще задовго до фінальної сирени. Україна здобула перемогу, завдяки якій лише вдруге в історії чоловічого баскетболу вийшла у плей-офф чемпіонату Європи.

Україна – Болгарія (кваліфікація жіночого Євробаскету-2019)

Жіноча збірна України під керівництвом нового тренера Горана Бошковича у листопаді стартувала у відборі на Євробаскет-2019. Сербський фахівець, який за короткий термін встиг лише трохи ближче познайомитися з командою, поки йде без поразок. У стартовому матчі кваліфікації українські дівчата у непростому виїзному поєдинку перемогли Нідерланди (72:58), а за два дні влаштували справжню домашню феєрію.

Національна команда каменя на камені не залишила від болгарської збірної, перемігши у київському Палаці спорту з різницею «+50» (94:44). А справжньою окрасою того поєдинку та всього другого туру відбірного турніру стала гра капітана та лідера української збірної Аліни Ягупової.

За 33 хвилини на майданчику українка набрала 41 очко, а також зробила 9 підбирань, чотири передачі, три перехоплення та два блок-шоти, а її коефіцієнт корисності склав 46 балів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Міжнародна федерація баскетболу пішла на компроміс з Євролігою
Міжнародна федерація баскетболу пішла на компроміс з Євролігою
Євген Мурзін. Фото: ФБУ
Мурзін залишиться головним тренером національної збірної України
Як збірні України та Швеції грали між собою: статистика зустрічей
Як збірні України та Швеції грали між собою: статистика зустрічей
Євген Мурзін
Мурзін: Найбільше мене засмутило підбирання: ми не мали так програвати щити Наставник збірної України з баскетболу прокоментував поразку від Туреччини
Фото ФБУ
Жіноча збірна України вирушила на перший матч кваліфікації Євробаскета
Жіноча збірна України виграла перший матч Євробаскету
Жіноча збірна України виграла перший матч Євробаскету
Маркус Ерікссон
Збірна Швеції втратила лідера перед матчем з Україною
Букмекери вважають баскетбольну збірну України фаворитом у виїзному матчі зі Швецією
Букмекери вважають баскетбольну збірну України фаворитом у виїзному матчі зі Швецією
Як баскетбольній збірній України вийти на Чемпіонат світу-2019: схема відбору
Як баскетбольній збірній України вийти на Чемпіонат світу-2019: схема відбору
Дата публікації новини: