Товариський матч. Україна – Албанія – 4:1. Друга розгромна перемога Шевченка на чолі збірної

Товариський матч. Україна – Албанія – 4:1. Друга розгромна перемога Шевченка на чолі збірної
Фото ФФУ

Українці у контрольній зустрічі доволі легко здолали команду Албанії у французькому містечку Евіан

У порівнянні з попереднім товариським матчем, у якому Україна розійшлася миром з Марокко, Андрій Шевченко зробив кілька змін у стартовому складі. Точно не могли зіграли П'ятов і Степаненко, які навіть залишили розташування команди. Їх замінили Лунін і Маліновський. Крім того, місця Матвієнка зайняв Соболь, Караваєва – Бутко, Коваленка – Марлос, а Селезньова – Бєсєдін. Лише Кривцов, Бурда, Коноплянка, Зінченко та Ярмоленко, як і три дні тому, вийшли зі стартових хвилин.

Після невиразної гри з марокканцями, експерти та вболівальники просто вимагали від «синьо-жовтих» вдалого та переможного підсумку у звітній зустрічі. Українці, на правах фаворитів, заволоділи ініціативою зі старту. Була спроба удару головою від Бурди, але вона виявилася неточною. Натомість, албанці відповіли небезпечним контрвипадом. Леньяні отримав довгий пас у штрафному майданчику Луніна, проте затягнув з ударом і з гострого кута не влучив у ворота.

На восьмій хвилині Україна повинна була відкривати рахунок. Затяжну комбінаційну атаку завершував ударом з дещо незручної позиції Марлос. Воротар відбив, але м’яч відлетів точно на ногу Ярмоленку. Андрій з правої намагався добити «шкіряного» у сітку, та на шляху опинився суперник. М’яч, після рикошету, котився у порожні ворота. Але залетіти за лінію йому завадив Хюсай.

Після цього Албанія вирівняла гру та знову огризнулася. Це Ліляй вирішив пробити з далекої відстані. Лунін у падінні відбив удар. Хоча здалося, що м’яч у отвір воріт не летів. У відповідь наші співвітчизники знову мали забивати. Коноплянка у своїй манері прорвався лівим флангом, змістився у центр і пробив. І знову супернику допоміг рикошет, після якого м’яч пролетів над поперечкою. За кілька хвилин Ярмоленко завдав потужного удару з меж штрафної – поруч зі стійкою.

Албанці з часом посміливішали та почали йти вперед все більшими силами. А в українців моменти зникли. У цей відтинок матчу з’явилося чимало позиційної боротьби у центрі поля. Як би не було, але такий перебіг дозволив Україні організувати контратаку та відкрити рахунок. Марлос прорвався по центру та віддав на Ярмоленка. Андрій перебував спиною до воріт, тому вирішив скинути під удар Коноплянці, який без перешкод спокійно пробив голкіпера метрів з 13-ти.

Пройшло п’ять хвилин, і «синьо-жовті» забили вдруге. Коноплянка, знову ж таки спокійно, підбіг до штрафного майданчика та віддав на хід Ярмоленку. Андрій вдало обробив м’яч, прибрав двох захисників і фактично розстріляв Берішу з кількох метрів. Майже відразу Бєсєдін вийшов один на один з воротарем, але програв тому дуель. Та все ж українці відзначилися до перерви і втретє. Марлос закинув м'яч на Маліновського, який опинився на ударній позиції. Руслан не пошкодував і скинув м’яч на Ярмоленка, який ударом у ближній кут оформив дубль.

dexza32waae3pbu

Фото ФФУ

У перерві наставник Албанії Крістіан Пануччі, очевидно, добряче нагримав на своїх підопічних, адже ті заграли у другому таймі зовсім по-іншому. Вони перехопили ініціативу та раз-по-раз турбували Луніна дальніми ударами. Та всі ці намагання були або неточними, або голкіпер «синьо-жовтих» з ними справлявся. У відповідь Селезньов після передачі Ярмоленка небезпечно пробив над поперечиною.

Ближче до середини тайму збірна України знову повернула собі ініціативу. І навіть забила, але Селезньов зробив це з очевидного положення поза грою, тому взяття воріт не було зараховано. На цьому, власне, зустріч і можна було завершувати, адже футболісти обох команд сповільнили і без то не надто швидкісний темп. До того ж, заміни його остаточно збили.

Та все ж глядачі на трибунах побачили ще голи у цьому матчі. Підопічні Шевченка мали чимало шансів, але то Беріша врятує свою команду після удару Коноплянки у дев’ятку, то вже стійка врятує Албанію (коли після непорозуміння воротаря та захисника ледь не стався автогол). Натомість, «синьо-жовті» пропустили одну з нечисленних атак суперника, яку точним ударом з-під Караваєва у кут воріт Луніна завершив Ндой.

Однак українцям вдалося відновити перевагу у три м’ячі. На останній хвилині основного часу Шапаренко чудовим пасом вивів Ярмоленка на голкіпера суперників. Андрій не став сам завершувати атаку, а віддав на вільного Коноплянку, який також оформив дубль. У підсумку – 4:1. Шевченко здобуває другу розгромну перемогу на чолі збірної України (у 2016-му «синьо-жовті» з рахунком 3:0 виграли у Косова). А Ярмоленко записує у свій актив надзвичайно результативний і потужний матч – два голи та дві гольові передачі.

Товариський матч з футболу

Україна – Албанія – 4:1 (3:0)

Голи: 1:0 – Коноплянка (31), 2:0 – Ярмоленко (36), 3:0 – Ярмоленко (45+1), 3:1 – Ндой (89), 4:1 – Коноплянка (90)

Україна: 99. Лунін, 14. Соболь, 5. Бурда, 28. Кривцов, 2. Бутко (20. Караваєв, 82), 8. Маліновський (22. Коваленко, 71), 17. Зінченко (16. Сидорчук, 71), 11. Марлос (40. Шапаренко, 57), 10. Коноплянка, 7. Ярмоленко, 41. Бєсєдін (9. Селезньов, 46).

У запасі залишилися: 1. Бойко, 4. Матвієнко, 18. Шабанов, 19. Лук’янчук.

Албанія: Беріша, Веселі, Хюсай, Дьїмсіті, Маврай, Ліляй (Аєті, 65), Ндой, Роші (Мемолла, 46), Рамадані (Чака, 26), Леньяні (Балай, 46), Манай (Чікалеші, 57).

Попередження: Бурда (33)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: