Зовсім інше «Динамо», і «Шахтар» проти дітей. Огляд європейських ЗМІ після матчів єврокубків

Зовсім інше «Динамо», і «Шахтар» проти дітей. Огляд європейських ЗМІ після матчів єврокубків

Реакція ЗМІ країн, яким протистояли наші команди у 4-му турі єврокубків

З початку тижня українські клуби знову подарували своїм шанувальникам кілька приємних миттєвостей єврокубкових днів. У межах групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» вже на своєму полі переміг клуб з Нідерландів «Феєнорд». Київське «Динамо» в Лізі Європи зіграло із швейцарським «Янг Бойз» на виїзді й теж здобуло перемогу. У аналогічному змаганні луганська «Зоря», так само на території суперника, не змогла взяли очки в сутичці з німецькою «Гертою».

«Главком» не полінився «пройтися» по ЗМІ країн, яким протистояли наші команди, щоб зрозуміти більше.

У протистоянні німецької «Герти» з Берліна та луганської «Зорі» (рахунок матчу 2:0) німецькі засоби масової інформації приділили увагу не тільки столичному клубу. 

Авторитетний Кicker зробив акцент на діях не тільки гравців німецького колективу, а й наших виконавців:

1_02

«…Не можна не згадати про сильний старт «старої дами», адже в перші 15 хвилин можна нарахувати щонайменше три небезпечних моменти біля воріт українців. Чудово себе проявив голкіпер гостей. Лунін рятував луганців після ударів Ессвайна, Маєра та Зельке. Втім, і він був безсилим на 16-й хвилині. Тільки після пропущеного голу гості прокинулись, і тоді захисту господарів довелося більше працювати на своїй половині поля. Хоча в першій половині «Зоря» й зуміла кілька разів створити натяки на небезпеку, проте цього було надто мало. По перерві «Герта» знову виглядала активніше, її гра була різнобічною, й можна сказати, що ця вікторія – заслужена…»

Не менш відомий Der Spiegel гру команд прокоментував наступними словами:

2_01

«…У «Герти» тепер є надія: в четвертому турі команда вперше перемогла, й ціна такого успіху дуже висока! «Літня фрау» тепер може сподіватися на вихід у наступний раунд. З початком гри берлінці почали активно атакувати, й до того моменту, як Зельке зумів забити перший гол, гостей двічі рятував голкіпер Лунін… Разом з тим, гості з України по ходу гри додавали. До перерви мали шанс забити Сілас та Луньов, а в Гордієнка на 68-й хвилині був найкращий момент, проте він не забив з близької відстані... Майже одразу знову забив Зельке, і тоді зняв усі питання про переможця…»

Перед грою зі швейцарським «Янг Бойз» київське «Динамо» провело чергову невиразну зустріч, зігравши унічию в чемпіонаті України. Тому візит у країну сирів та банків очікувався з тривогою. Проте на ділі все вийшло дуже непогано – перемога з рахунком 1:0 дозволила найбільш титулованому клубу України вийти в наступний раунд змагання достроково.

Суспільно-політичне видання Blick віддає належне нашій команді:

3

«…Лідер Суперліги знову провів сильний матч у атаці, проте м’яч вперто не хотів перетинати лінію воріт суперника. Клуб з Берну продемонстрував традиційну неефективність біля володінь суперника: 27 ударів, 17 кутових. Але – 0 голів… Зовсім інший футбол продемонструвало «Динамо». Тільки-но українці наближалися до штрафного майданчика, вони використовували свій шанс по максимуму… На 71-й хвилині Буяльський шокував «Стад де Суїсс». Він зробив те, що господарі повинні були робити в першій половині: схилив шальки терезів на користь своєї команди. Після цього господарі не змогли відреагувати…»

Інший ресурс, Bluewin, вважає, що у перемозі гостей немалою є роль наставника «Динамо»:

4

«…Так, у перші 30 хвилин «Янг Бойз» виглядав непогано й міг забити завдяки тому, що його гравці зберігали постійний рух на правому фланзі нападу... Починаючи із останніх 15-ти хвилин першої половини баланс сил на полі був уже не таким очевидним. Перш за все, це сталося тому, що Олександр Хацкевич видозмінив тактичну побудову (й зробив це успішно)… Наприкінці «Янг Бойз» мав кілька моментів, щоб врятувати гру, але не склалося…»

В сутичці донецького «Шахтаря» та представника Нідерландів «Феєнорда» верх знову взяв колектив португальського наставника Пауло Фонсеки (3:1).

Спеціалізований сайт Voetbal International розкритикував своїх футболістів:

5

«…Тепер наші примарні надії пов’язані можливим продовженням боротьби в Лізі Європи, оскільки наші конкуренти з Неаполя набрали лише три бали. Проте це точно слабка втіха… Як і два тижні тому, «Феєнорд» швидко повів у рахунку, проте знову не зміг втримати перевагу… Не можна сказати, що команда грала аж так погано, проте під серйозним тиском оборона Роттердаму розвалюються. В епізодах із голами «Шахтаря» захисники «Феєнорда» виглядали так, ніби вони діти…»

Портал AD пише про справедливість перемоги українського клубу:

6

«... Господарі грали у звичний для себе футбол, проте «Феєнорд» все одно нічого не змог протиставити такому підходу. Роль, яку команда грає в Лізі чемпіонів – це фактично лише постачальник очок для інших учасників квартету. В Роттердамі не приховували, що можливий вихід у єврокубкову весну міг би покращити мікроклімат у клубі. У найближчу неділю, на штучному газоні стадіону в Гаазі, «Феєнорд» спробує перервати невдалу серію в чемпіонаті. Команда виграла лиш один матч з шести… «Шахтар» же зробив свою справу й довів, що наразі грає у футбол краще…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Динамо» - еліта Європи, «Шахтар» - нестримна сила. Огляд європейських ЗМІ
«Динамо» - еліта Європи, «Шахтар» - нестримна сила. Огляд європейських ЗМІ
«Динамо» й «Зоря» такі сильні, що на них ображаються суперники. Європейські ЗМІ - про перемоги наших у єврокубках
«Динамо» й «Зоря» такі сильні, що на них ображаються суперники. Європейські ЗМІ - про перемоги наших у єврокубках
Луганська Зоря. Фото: Kicker
Про «Шахтар» як європейський топ, про «Зорю» як приємну несподіванку. Огляд європейських ЗМІ
Факундо Феррейра. Фото: Футбол 24
Феррейра: Знаємо всі сильні якості «Феєнорда»
У «Динамо» й «Шахтарі» платять в 150 разів більше, ніж в «Олімпіку»
У «Динамо» й «Шахтарі» платять в 150 разів більше, ніж в «Олімпіку»
Ніколай Йоргенсен. Фото: Getty Images
Ключовий форвард «Феєнорда» відновився до матчу проти «Шахтаря»
Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Наполі» 2:1. Фонсека «проливає першу кров»
Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Наполі» 2:1. Фонсека «проливає першу кров»
Ілір Дайя. Фото football.ua
Тренер «Скендербеу»: «Спробуємо виграти завтра і набрати ще кілька очок в групі»
Українські клуби погодилися на перенесення матчів заради збірної
Українські клуби погодилися на перенесення матчів заради збірної
Дата публікації новини: