Як школярам впоратися з тривогою під час сирен: мультик від «ТНМК» та психологів

Як школярам впоратися з тривогою під час сирен: мультик від «ТНМК» та психологів
Дорослі роблять усе, аби діти легше перенесли жахіття війни
скріншот з відео

Пісня «Крокуй до укриття!» пояснює, що треба робити під час повітряної тривоги

Гурт «Танок на майдані Когно» разом з дитячим психологом Світланою Ройз записали пісню-практикум «Крокуй до укриття!», щоб допомогти дітям впоратися з тривогою та панікою від сирен.

«Діти повертаються додому з міст, де не чули тривожних сирен. Йдуть до школи і вперше чують звуки тривоги. Ми хотіли створити пісню – терапевтичний інструмент, який би допоміг впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести із ступору. Всі слова і пропоновані рухи – продумані. Їх використовують в роботі травматерапевти. Це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, по можливості, виконувати запропоновані дії. Ритм, рух, дитячі голоси, використовування дієслів, надання нового сенсу самому звуку сирени (коли сирену чуєш – то ЗСУ працює). Звернення до дитини – про свою безпеку дбай – ЗСУ допомагай – все це і робить пісню – терапевтичним практикумом», – розповіли музиканти.

На пісню було створено анімаційний відеокліп:

Нагадаємо, прийдешній навчальний рік відрізнятиметься від попередніх. А їх, до слова, звичайними теж назвати важко – через пандемію коронавірусу. Вона внесла значні корективи у навчальний процес. Проте повномасштабна війна вимагає кардинальніших рішень. На цей раз батькам доводиться самим визначатися із формою навчання, ретельно зважуючи всі ризики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: