Савченко порівняла терористів на Донбасі з героями Майдану

Савченко порівняла терористів на Донбасі з героями Майдану
Надія Савченко

На думку народного депутата Надії Савченко, лідери сепаратистів на Донбасі Олександр Захарченко і Ігор Плотницький не є терористами

Про це Савченко сказала у програмі «Про політику» із Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

«Для мене Захарченко і Плотницький не є терористами. Треба відкрити військовий статут, правила ведення війни і почитати, що таке тероризм. Ні, терористами вони не є. Є чітко визначений набір понять того, що входить до тероризму. Там є частина сепаратистів і частина колаборантів. Є частина окупованого населення», - сказала Савченко.

У відповідь на запитання ведучого «За що ж вони тоді там воюють?» Савченко зазначила: «Вони так, як і ми на Майдані, воюють проти влади. Ми воювали проти Януковича, а вони воюють проти влади Порошенка».

Савченко також вважає, що державі треба вирішити, чи йдеться про АТО чи про війну на Донбасі, і тоді буде простіше з визначенням лідерів «ДНР» та «ЛНР».

«Кожна маріонетка, згадайте таку гарну казку про Буратіно, може вийти з-під влади свого ляльковода. Я можу діяти незалежно від чиєїсь волі. Кожна людина має свій розум і може робити вчинки», – додала нардеп, відповідаючи на питання чи вважає вона лідерів сепаратистів маріонетками російського президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, «Батьківщина» прийняла рішення про виключення Надії Савченко зі складу своєї фракції.  

Раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Радник СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України не була попереджена Надією Савченко про поїздку до Мінська на зустріч із ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький підтвердив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: