Зеленський звернувся до поляків у 83-тю річницю початку Другої світової війни

Зеленський звернувся до поляків у 83-тю річницю початку Другої світової війни
Володимир Зеленський нагадав світу про події 1939 року
фото: офіс президента

«Ми зробимо все, щоб українці, поляки і всі народи Європи жили вільно»

Президент України звернувся до народу Польщі. Зеленський порівняв події 1939 року, коли Німеччина та СРСР напали на поляків, з нинішніми подіями.

«Уже 83 роки відділяють нас від того ранку, який поставив Європу та світ на межу загибелі. 1 вересня 1939 року близько 4-ї ранку польське місто Велюнь зазнало страшного бомбардування. Нацистська Німеччина пішла війною проти всіх вільних націй, почавши з Польщі.

І не буде такого покоління українців, поляків, усіх європейців чи людей взагалі, які забудуть, що таке нацизм і за що були притягнуті до відповідальності нацистські кати», – каже президент.

За його словами, люди вірили, що вдасться уникнути повторення тих страшних злочинів і такої жорстокої війни. Але 24 лютого 2022 року, коли бомби й ракети вдарили по мирних містах, стало зрозуміло, що знову ідеологія ненависті пробує захопити собі простір у Європі шляхом масових убивств і терору.

«Ми зробимо все, щоб українці, поляки й усі народи Європи жили вільно. Щоб кожне покоління наших народів, усіх європейців та людей взагалі памʼятало, що таке рашизм і за що будуть покарані рашистські кати. Ми зробимо все, щоб ранок 1 вересня, ранок 22 червня і ранок 24 лютого не повторювалися. Ніколи знову. Ми зробимо все, щоб ненависть остаточно програла», – запевнив Зеленський.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: