На Вінниччині поліція затримала групу посадовців за організацію системи «відкатів»

На Вінниччині поліція затримала групу посадовців за організацію системи «відкатів»

Вінницькі правоохоронці викрили корупційну схему

Працівники управління захисту економіки у Вінницькій області Нацполіції, слідчого управління обласної поліції та прокуратури області затримали трьох посадовців комунального підприємства.

«Під час проведення заходів по дотриманню норм законодавства у бюджетній сфері правоохоронці виявили факти корупційної діяльності групи посадових та службових осіб комунального підприємства. Вони організували злочинну схему вимагання неправомірної вигоди з суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» коливалися від 10 до 20 відсотків від суми договорів», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 24 березня оперативники управління захисту економіки у Вінницькій області Нацполіції, слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області затримали трьох осіб під час одержання чергових «траншів». Так, директор комунального підприємства, його заступник та підлеглий працівник отримали від суб’єктів господарювання 36 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Фігурантам справи повідомлено про підозру за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та вони затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: