Незаконний вилов риби виявлено на території заказника державного значення «Згарський»

Незаконний вилов риби виявлено на території заказника державного значення «Згарський»

Чоловік використовував для ловлі риби дві сітки по 100 метрів кожна

Спеціалістами відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявлено порушення правил охорони та використання  територій  та об'єктів природно-заповідного фонду.

Про це інформує прес-служба Держекоінспекція у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

Так, на території загальнозоологічного заказника загальнодержавного значення «Згарський» затримано гр. С., який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову (двома сітками довжиною 100 метрів), що є порушенням вимог природоохоронного режиму. В результаті незаконного вилову порушник здобув рибу видів: щука – 1 шт. та карась – 3 шт. Відповідно до додатку №7 Постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2013 №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» держінспекторами обраховано, що сума збитків, завданих незаконним добуванням цінних видів водних ресурсів, становить 692 гривні.

Відповідно до  ст. 221, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області матеріали по даному факту направлено до Літинського районного суду Вінницької області для вирішення питання притягнення порушника до адміністративної відповідальності за ст. 91 КУпАП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: