У Вінниці відбудеться світова прем’єра вистави про Квітку Цісик

У Вінниці відбудеться світова прем’єра вистави про Квітку Цісик
У Вінниці 4 квітня відбудеться світова прем’єра вистави про легендарну співачку Квітку Цісик

Квітка Цісик - американська співачка українського походження, популяризаторка українських народних і популярних пісень

У Вінниці в середу в рамках американсько-українського проекту «Незабутня Квітка» відбудеться світова прем’єра вистави про легендарну співачку Квітку Цісик. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Драма «Kvітка» - це перша повномасштабна вистава про співачку Квітку Цісик, адже досі на театральній сцені  на її честь було здійснено тільки постановку театрального музичного монологу-притчі на одну дію «Я — Квітка» на вірші Тетяни Череп-Пероганич. Наша прем’єра відбудеться 4 квітня у день народження співачки. Всі квитки на прем’єру розкуплені», - повідомила режисер-постановник вистави Таїсія Славінська.

За її словами, ініціатором створення театральної постановки виступив американський піаніст і продюсер соціально-благодійного проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер. Світову прем’єру за п’єсою сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця постановники  присвятили  65-річчю  Квітки, яка померла від раку грудей 1998 року, не доживши кілька днів до свого 45-річчя.

Роль Квітки Цісик виконує молода актриса Вінницького академічного муздрамтеатру ім. М. Садовського Тетяна Фролова, зайняті у виставі й відомі вінницькі актори  Валерій Прус, Анатолій Вольський, Максим Какарькін, Любов Остапчук та Наталя Шолом.

Квітка Цісик - американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинглів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця і популяризатор  українських народних і популярних пісень. Пісня «Ти осяюєш моє життя» ( You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на нагороду «Греммі» у категорії «Пісня року».

Частину коштів від вистави «Kvітка. Пісня наяву й у снах»  спрямують на  придбання одного пересувного мамографа. Це вже буде другий пересувний діагностичний апарат, придбаний у ході благодійного проекту  «Незабутня Квітка», - перший мамограф «на колесах» в області з'явився восени 2016 року і працює на базі Подільського регіонального центру онкології.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: