Через нестачу українських комплектуючих в Росії утилізують ракети «Сатана»

Через нестачу українських комплектуючих в Росії утилізують ракети «Сатана»
Ракета SS-18 Satan/Сатана 

У Міноборони РФ стверджують, що ракета «застаріла»

Найближчим часом у Росії планують розпочати утилізацію міжконтинентальних балістичних ракет Р-36М «Воєвода» (SS-18 Satan за класифікацією НАТО)

Про це повідомляє «Красная звезда».

Заступник глави Міноборони Юрій Борисов заявив, що «Сатана» застаріла, тому її змінять на міжконтинентальну балістичну ракету «Сармат».

«Вона (Сатана) розроблена ще в середині 1980-х років і стоїть на бойовому чергуванні, але час минає, технології рухаються вперед, ця система застаріває. Вона вже на фініші свого життєвого циклу, і ми скоро почнемо утилізувати цю ракету», – розповів Борисов.

Проте головний редактор журналу «Арсенал Вітчизни» полковник Віктор Мураховський запевнив, що Росія відмовилась від «Сатани» через відсутність комплектуючих, вироблених виключно в Україні, інформує «24 канал».

«Однією з причин стало те, що нам довелося переводити на свої сили виробництво деяких комплектуючих ракети. Оскільки виробництва деяких комплектуючих на території нашої країни не було, відновлювати його сенсу не має: довелося б вкладати великі гроші у відновлення виробництва компонентів, які вже не є сучасними», – пояснив Мураховський.

Водночас він підтвердив, що ракета могла фізично застаріти. Наприклад, герметичні ємності, в яких міститься рідке паливо, на якому запускається ракета, можуть з часом стати непридатними.

Р-36М — радянський стратегічний ракетний комплекс третього покоління з важкою двоступеневою рідинною, ампулізованою міжконтинентальною балістичною ракетою для розміщення в шахтній пусковій установці. Створювався кооперацією промисловості під керівництвом КБ «Південне» (місто Дніпро). Система управління розроблена харківським науково-виробничим об'єднанням «Електроприлад» (нині —«Хартрон»).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: