Китайський супутник надіслав знімки Землі та зворотного боку Місяця

Китайський супутник надіслав знімки Землі та зворотного боку Місяця
Місяць та Земля

Супутник Queqiao розташований на відстані приблизно 65-80 тисяч кілометрів від поверхні Місяця

Китайський космічний апарат Queqiao, призначений для ретрансляції сигналів місячного зонда «Чанье-4», надіслав на Землю фотографії планети і зворотного боку Місяця. Знімки оприлюднив китайський Чжецзянський університет.

Queqiao — це супутник-ретранслятор, який підтримує зв'язок між місячним зондом «Чанье-4» та Землею, запустили його у травні минулого року.

Станцію «Чанье-4» з місяцеходом запустили до Місяця пізніше, 7 грудня минулого року. Основним її завданням є фотографування поверхні Місяця, вивчення складу ґрунту тощо.

Супутник Queqiao оснащений інструментом NCFE, який проводить пошук низькочастотного радіовипромінювання і лазерним далекоміром для визначення відстані до Місяця.

Оптичні камери, встановлені на борту супутника, зробили кілька знімків Землі та зворотного боку Місяця, які згодом були передані на Землю.

На одному зі знімків помітно антену інструменту NCFE.

Супутник знаходиться на гало-орбіті навколо точки Лагранжа L2 системи Земля-Місяць, на відстані приблизно 65-80 тисяч кілометрів від поверхні Місяця і оснащений 4,2-метровою параболічною антеною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: