Банк Англії відмовився видати Мадуро золото на $1,2 млрд

Банк Англії відмовився видати Мадуро золото на $1,2 млрд
Президент Венесуели Ніколас Мадуро

Рішення було прийнято за сприяння США

Банк Англії відхилив заявку уряду президента Венесуели Ніколаса Мадуро, який попросив повернути в країну золоті злитки на суму $1,2 млрд. Про це повідомляє Bloomberg.

Джерела видання розповіли, що таке рішення було прийняте після того, як американські чиновники, серед яких держсекретар Майк Помпео і радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, попросили британських колег допомогти їм «відлучити режим Мадуро від його закордонних активів».

Також видання нагадує, що Британія пішла за прикладом США та інших країн і визнала спікера венесуельських нацзборів Хуана Гуайдо законним президентом боліваріанської республіки.

В даний час посадові особи США намагаються передати зарубіжні активи Венесуели Гуайдо, що дозволить підвищити «ефективний контроль над урядом країни».

Сам Гуайдо завив, що такі дії Банку Англії є початком процесу захисту активів народу країни.

«Ми не дозволимо більше зловживань і крадіжку грошей, призначених на їжу, медицину і на майбутнє наших дітей», - написав Гуайдо.

Раніше повідомлялося, що США переконуватимуть Раду Безпеки ООН визнати Гуайдо лідером Венесуели.

Як відомо, 26 січня планується екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели з участю держсекретаря США Майкла Помпео.

Нагадаємо, 25 січня США закликали американців негайно виїхати з Венесуели.

Раніше Організація Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) повідомила, що під час протестів у Венесуелі загинуло 26 людей.

Попри оголошення парламентом Венесуели незаконним переобрання Ніколаса Мадуро на другий термін президентства він все одно провів церемонію інавгурації, яка викликала масові хвилювання в країні.

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо, який очолює Національну асамблею (парламент), оголосив себе тимчасовим президентом країни – згідно з Конституцією. Його підтримали тисячі громадян, які вийшли на акції протесту.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів у країні

Читайте також статтю: Венесуела. Момент істини

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: