Британська поліція відновила розслідування смерті свідка у справі Магнітського

Британська поліція відновила розслідування смерті свідка у справі Магнітського
Олександр Перепиличний

Поліція відновила розслідування смерті російського бізнесмена Перепиличного, який був свідком у справі вбивства Магнітського

Центральний кримінальний суд Олд Бейлі у Лондоні (Велика Британія) вирішив відновити розслідування обставин загибелі російського бізнесмена Олександра Перепиличного, який, ймовірно, був отруєний. Про це повідомляє видання ВВС.

Відзначимо, 44-річний Перепиличний помер під час пробіжки біля свого будинку у містечку Вейбридж, неподалік Лондона, у листопаді 2012 року.

Поліція тоді заявила, що його смерть не була підозрілою, але пізніше були виявлені сліди отруйної рослини. Розслідування відновилося на чотири дні, протягом яких заслухають коронера (експерт, який безпосередньо визначає причину смерті), фахівців із рослин і токсикологів.

Подальші токсикологічні тести у 2015 році показали, що смерть російського бізнесмена могла бути вбивством з використанням рідкісної отрути, однак поліцейські заявили, що подальші дослідження це не підтвердили.

Перепиличний був одним з інформаторів фонду Hermitage Capital, який розслідував масштабні розкрадання з російської казни. Після смерті аудитора Сергія Магнітського в московському СІЗО Перепиличний дав свідчення швейцарської прокуратурі.

Він розповів, що допоміг провести операцію з відмивання грошей у розмірі $230 млн.

Нагадаємо, у лютому Латвія заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий «список Магнітського», Литва зробила те саме у січні.

Довідка: «Закон Магнітського» отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського. Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: