Британські ЗМІ оприлюднили список понад 34 тисяч мігрантів, які загинули на шляху до ЄС

Британські ЗМІ оприлюднили список понад 34 тисяч мігрантів, які загинули на шляху до ЄС

Перелік біженців наповнювався, починаючи з 1993 року

Британська газета The Guardian опубілкувала список із 34 361 мігранта, які загинули через спробу емігрувати із країн Азії та Африки до Європейського союзу.

Газета оприлюднила список до Всесвітнього дня біженців, який відзначають 20 червня.

Перелік біженців наповнювався, починаючи з 1993 року, з того моменту як був знайдений повішеним в британському центрі ув'язнення 24-річний біженець із Заїру (нинішнє Конго, — ред.).

Зазначається, що у списку вказані тільки дані тих біженців, про смерть яких повідомлялося. Загальна кількість загиблих, ймовірно, перевищує офіційні дані, додали у The Guardian.

Повідомляється, що зовнішній вигляд списку з року в рік залишається незмінним — це сітка даних, що показує рік, ім'я біженця, країну походження, причина смерту, а також джерело інформації.

Останнє оновлення списку датується 5 травня 2018 року.

Відповідальні за наповнення списку — волонтери та працівники United for Intercultural Action — європейської мережі організацій, що здійснюють підтримку мігрантів і біженців.

Guardian — ліволіберальна щоденна газета у Великобританії, заснована в Манчестері в 1821 році під назвою The Manchester Guardian. У 1959 році змінила назву на нинішню. Сайт газети — найвідвідуваніший з сайтів британських газет.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: