Через плакат українського художника петербуржець потрапив за ґрати

Через плакат українського художника петербуржець потрапив за ґрати
Стилізований під череп кубок не входить в список узгодженої атрибутики, постановив суд

Причиною арешту став плакат українського художника Андрія Єрмоленка проти чемпіонату світу

Петроградський суд Петербурга (Росія) відправив під арешт активіста, що пікетував чемпіонат світу з футболу. Стилізований під череп кубок не входить в список узгодженої атрибутики, пише російське видання «Фонтанка».

Як повідомив виданню Єгор Єкімов, о пів на другу 15 липня його доставили в Петроградський районний суд. Через дві години його визнали винним у порушенні порядку проведення публічного заходу (частина 2 стаття 20.2 КпАП РФ). На громадський порядок Єкімов зазіхнув напередодні, коли заклеїв рот і став поряд зі стадіоном у Петербургу з плакатом українського художника Андрія Єрмоленка.

«Поодиноке пікетування не потребує узгодження, але в дні футбольної першості на нього накладено табу. Бентежити іноземних гостей не пов'язаними зі спортом темами заборонено президентським указом. Стилізований під череп чемпіонський кубок визнали дискредитацією авторитету Росії», - йдеться у матеріалі видання.

Спробу зашкодити репутації Росії і ігнорування встановлених порядків суд оцінив, незважаючи на важке захворювання активіста, в п'ять діб адміністративного арешту. Ночівлю у відділі поліції зарахували в рахунок покарання і відправили активіста до спецприймальника. Крамольний плакат йому не повернули.

Нагадаємо, у центрі Праги, на Староміській площі, відбулась виставка плакатів Андрія Єрмоленка на підтримку Олега Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: