Через теракт у Кабулі загинули десятеро

Через теракт у Кабулі загинули десятеро
Поліція Афганістану

Хто стоїть за вибухом в Кабулі, поки невідомо

 результаті самопідриву смертника в Кабулі в п'ятницю, 9 березня, загинули не менше 10 осіб, понад 20 людей поранено. Вибух стався поблизу місця скупчення учасників акції руху шиїта етнічної меншини - хазарейців, заявив представник міністерства внутрішніх справ Афганістану насрати Рахімі.

Хто стоїть за вибухом в Кабулі, поки невідомо, хоча бойовики терористичного угрупування «Ісламська держава» традиційно взяли відповідальність на себе, заявивши при цьому про сотні жертв. Організація Об'єднаних Націй в нещодавній доповіді, присвяченому жертвам конфлікту серед мирного населення Афганістану, відзначила зростання насильства по відношенню до шиїтів.

У 2017 році терористичне угрупування «Ісламська держава» регулярно нападала на шиїтські установи в Афганістані. У жовтні жертвами атак смертників на мечеті стали понад 70 осіб, а вибух в шиїтському культурному центрі в Кабулі в грудні забрав життя 40 людей.

Нагадаємо, в Афганістані убивця-смертник підірвав релігійного діяча. Даний інцидент відбувся в місті Джелалабад, внаслідок якого було поранено щонайменше іще 11 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: