Facebook заблокував фірму, яка працювала на Трампа під час виборів

Facebook заблокував фірму, яка працювала на Трампа під час виборів

Фірма підозрюється в тому, що не видалила незаконно отримані дані про користувачів Facebook

Компанія Facebook заблокувала роботу в своїй соціальній мережі аналітичної компанії Cambridge Analytica, яка, як передбачається, допомогла Дональду Трампу перемогти на президентських виборах в США в 2016 році.

Також соціальна мережа блокувала пов'язану з Cambridge Analytica консалтингову фірму Strategic Communication Laboratories.

У центрі скандалу опинився професор психології Кембриджського університету Олександр Коган, який розробив мобільний додаток This is your digital life («Твоє цифрове життя»).

Представлений Коганом додаток встановлював психологічні портрети користувачів на основі постів в «Фейсбуці», особистих даних, зазначених у соціальній мережі, і реакцій на публікації інших користувачів. Також у додатку був доступ до особистих даних друзів користувачів, які встановили This is your digital life.

У заяві Facebook йдеться, що соціальна мережа ще в 2015 році дізналася про передачу Коганом конфіденційних даних користувачів третім особам - в тому числі компаніям Cambridge Analytica і Strategic Communication Laboratories. Передача даних користувачів третім особам є порушенням політики конфіденційності даних, якої дотримується «Фейсбук».

Дізнавшись про передачу даних, Facebook зажадав від компаній, які отримали дані від Когана, видалити всю інформацію про користувачів. Cambridge Analytica і Strategic Communication Laboratories погодилися це зробити.

«Коган на законних підставах отримав доступ до цих даних ... Однак згодом він не дотримувався наші правила», - йдеться в заяві компанії Facebook.

Фірма Cambridge Analytica стверджує, що негайно видалила всю отриману інформацію про користувачів додатка This is your digital life. Однак, як йдеться в заяві компанії Facebook, компанія отримала дані, що вказують на те, що не вся інформація про користувачів була видалена.

Керівництво соціальної мережі підкреслило, що зараз ці дані про недотримання домовленості ретельно перевіряються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: