Іранське МЗС спростовує свою причетність до атаки на Ізраїль

Іранське МЗС спростовує свою причетність до атаки на Ізраїль
Ізраїльські танки на Голанських висотах, 9 травня 2018 року

ЄС стурбований можливою ескалацією на Близькому Сході

Іранське міністерство закордонних справ у п'ятницю, 11 травня, спростувало свою причетність до удару по ізраїльських позиціях на Голанських висотах, зазначає dpa. Тегеран закинув Ізраїлю «безпідставну» інсинуацію. Ізраїльські військові напередодні повідомили, що обстріляли «іранські позиції» у Сирії, а також військові об'єкти у відповідь на ракетний удар по ряду армійських позицій Ізраїлю на Голанських висотах. Цей удар, за ізраїльськими даними, здійснили іранські сили «Аль-Кудс», підрозділ «Вартових революції».

Тим часом Європейський Союз закликав усі сторони до стриманості на Близькому Сході після того, як Ізраїль завдав ударів в Сирії, реагуючи на атаки на Голанських висотах. Про це повідомляється у заяві Європейської служби зовнішніх справ увечері четверга, 10 травня.

«Повідомлення про іранські атаки на пости ізраїльської армії з сирійської території, на які Ізраїль відповів ударами по іранським об'єктам у Сирії, - украй турбують», - зазначається у комюніке. Утім, у Євросоюзі наголосили, що Ізраїль має право на оборону. Брюссель закликає усі країни в регіоні утриматися від подальшої ескалації та розхитування стабільності на Близькому Сході.

США  підтримали Ізраїль і заявили, що вбачають у діях країни »право на самозахист». Водночас сирійська армія заявила про загибель трьох солдатів через атаку та пошкодження інфраструктури. Ліванський мовник al-Mayadeen, пов'язаний з Сирією та Іраном, повідомив про ризик нових атак на Ізраїль, якщо той продовжуватиме обстріли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: