Євроскептики виставили Мей умови щодо угоди з ЄС – ЗМІ

Євроскептики виставили Мей умови щодо угоди з ЄС – ЗМІ
Підтримка ERG і ДЮП в парламенті забезпечить укладеній Мей угоді з Брюсселем перемогу на голосуванні

Євроскептики-консерватори в особі European Research Group (ERG, групи торі на чолі з прихильником «жорсткого» Brexit Джейкобом Рісом-Моггом) висунули британському прем’єр-міністру Терезі Мей умови, яких вона повинна дотриматися для того, щоб заручитися їхньою підтримкою на голосуванні в парламенті щодо схвалення угоди з Брюсселем про вихід Британії з ЄС. Про це пише газета The Times.

За її інформацією, вісім законодавців з ERG на чолі з Біллом Кешом підготували документ, в якому докладно виклали вимоги, без виконання яких вони не підтримають укладену Мей угоду з ЄС щодо Brexit під час голосування в парламенті, яке заплановане на 12 березня. Пропозиції євроскептиків пов’язані зі спірним питанням навколо «бекстопу» в Північній Ірландії (режим підтримки перебування регіону в складі митного союзу ЄС і єдиного європейського ринку після настання перехідного періоду Brexit).

The Times вказує, що законодавці наполягають на «чітко сформульованому, юридично підкріпленому положенні, яке б однозначно визначило текст угоди (про вихід Британії з ЄС)». Угода, на думку євроскептиків, повинна містити «щось більше, ніж просте згадування тимчасового характеру механізму «бекстопу», а також чіткий опис дій Британії щодо британо-ірландського кордону в разі провалу торгових переговорів з Євросоюзом (виходу з Євросоюзу без угоди)».

Відзначається, що дані вимоги були підготовлені членами ERG спільно з заступником голови Демократичної юніоністської партії (ДЮП) Найджелом Доддсом. Підтримка ERG і ДЮП в парламенті забезпечить укладеній Мей угоді з Брюсселем перемогу на голосуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: