Макрон отримав міжнародну премію Карла Великого

Макрон отримав міжнародну премію Карла Великого
Еммануель Макрон

Міжнародною премією французького президента нагородили у німецькому Аахені

У німецькому місті Аахен у четвер, 10 травня, відбулася церемонія вручення престижної премії Карла Великого президентові Франції Еммануелю Макрону. Вона була присуджена йому як визнання його бачення нової Європи, за відданість європейській ідеї та зусилля задля європейської єдності. Президент Франції неодноразово виступав із пропозиціями щодо оновлення Європи, співпраці у рамках ЄС, зокрема, щодо його внутрішнього реформування.

Під час церомонії Макрона привітала канцлерка Німеччини Анґела Меркель. «Ти продукуєш ідеї та новими пропозиціями дав нове життя політичним європейським дебатам», - зазначила вона.

Макрон закликав європейців бути сильними. З огляду на загострення ситуації на Близькому Сході він заявив: «Не будьмо слабкими. Ми вирішили забезпечити мир і стабільність на Близькому Сході».  

На урочистостях в Аахені також був присутній президент України Петро Порошенко. На полях церемонії вручення премії у четвер він провів зустріч з Анґелою Меркель та Еммануелем Макроном.

Як наголосила раніше Меркель, тристороння зустріч з Порошенком та Макроном в Аахені не є переговорами в «нормандському форматі», оскільки президента Росії Володимира Путіна в Аахені не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: