Марокканець намагається «провчити» Великобританію та Іспанію, які незаконно засудили його на п’ять років

Марокканець намагається «провчити» Великобританію та Іспанію, які незаконно засудили його на п’ять років
Фарід Халалі

Чоловіка звинувачували у причетності до «Аль-Каїди»

Фарід Халалі з Марокко намагається відсудити 2,2 млн доларів компенсації за неправомірне ув'язнення на п’ять років. Чоловік був заарештований у Великобританії в 2004 році після звинувачення його Іспанією у причетності до терористичного угруповання «Аль-Каїда» і до справи про руйнування терористами веж-близнюків у США. Про це повідомляє The Guardian.

Справа ніколи не передавалася до суду, і тільки в 2012 році Вищий суд Іспанії заявив, що «немає ніяких явних доказів», що Халалі був членом терористичного угруповання.

«Я хочу поставити Іспанію і Великобританію на місце. Я був звинувачений у вбивстві близько трьох тисяч американців, але у них навіть не було доказів», - сказав 49-річний Фарід, який офіційно ніколи не був звинувачений.

Він був звільнений в 2009 році після того, як провів 1711 днів у в'язниці (близько п'яти років у Великобританії і рік в Іспанії). До 2012 року він повинен був щодня відмічатися в поліції і не мав можливості на нормальну роботу.

Тепер він сподівається відсудити більше двох мільйонів доларів, хоча не вважає цю компенсацію гідною.

«Моє життя безнадійно зруйновано. Я і моя дружина натерпілися багато чого. Ніякі гроші не можуть повернути моє колишнє життя, але я сподіваюся, що це буде уроком для Великобританії та Іспанії», - сказав Халалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: