Меркель знову обрана на посаду глави уряду Німеччини

Меркель знову обрана на посаду глави уряду Німеччини
Анґела Меркель

63-річна докторка природничих наук Анґела Меркель обрана канцлеркою Німеччини вчетверте

Парламент Німеччини 14 березня проголосував за призначення Анґели Меркель на посаду глави уряду. За четвертий термін 63-річної лідерки християнських демократів проголосували 364 з 688 депутатів Бундестагу за 355 необхідних.  Пріоритетами нового уряду будуть зміни в Євросоюзі, вирішення конфлікту в Україні, а також питання біженців і соціальний захист.

Нагадаємо, цьому голосуванню передували тривалі переговори. Зрештою, більшість членів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) погодилися на створення їхньою політичною силою так званої «великої коаліції» з консервативним блоком ХДС/ХСС. Результати голосування німецьких соціал-демократів привітала також і канцлерка Меркель, яка зазначила, що з нетерпінням чекає на подальшу співпрацю в рамках коаліції «на благо країни».

Меркель почала свою політичну кар'єру в 35 років. Тоді докторка природничих наук, фізик за фахом, отримала шанс застосувати свої організаторські здібності як заступниці прес-секретаря останнього прем'єр-міністра НДР Лотара де Мезьєра. Згодом вона швидко піднялася кар'єрними сходинками - у 2000 році Меркель обрали головою ХДС. Однопартійці бачили в наполегливій Меркель надію й сподівалися, що вона виведе партію з кризи. У 2005 році вона стала головним кандидатом від партії на посаду канцлера - і ось уже 12 років керує німецьким урядом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: