Міністр оборони Німеччини закликала до жорсткішого курсу щодо Росії

Міністр оборони Німеччини закликала до жорсткішого курсу щодо Росії

Послаблення санкцій проти Москви має настати лише після виконання РФ мінських домовленостей, вважає Урсула фон дер Ляєн

Міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн закликала до жорсткішого курсу щодо Росії. Про це фон дер Ляєн заявила в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, оприлюдненому в неділю, 22 квітня.

«Президент Путін не цінує слабкості», - вважає вона.

На думку міністерки, у питанні санкцій проти РФ необхідно «наполягати на виконанні Росією даних в Мінську обіцянок». Лише після цього можна вести мову про пом'якшення санкційного тиску.

Анексію Криму Росією та події на Донбасі фон дер Ляєн віднесла до тих факторів, котрі заважають покращенню відносин між ЄС та РФ. Іншими перепонами на шляху до поліпшення відносин з Росією міністерка назвала підтримку Росією сирійського правителя Башара Асада та постійні кібератаки проти країн Заходу.

«Ключовою проблемою» фон дер Ляєн визнала «образ ворога», що потрібен Кремлю, але не Заходу. У цій ситуації важливо зберегти готовність до діалогу з Москвою «з позиції єдності та сили», зазначила міністерка.

Нагадаємо, влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’єднаному королівстві. За відомостями видання Sunday Times, що посилається на джерела в канцелярії прем'єр-міністра Терези Мей, конкретні обмежувальні заходи поки «зважуються».

У публікації згадуються Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США недавно ввели жорсткі санкції, а також Роман Абрамович.

Прем'єр-міністр британського уряду Тереза Мей підтвердила виданню, що ведеться вивчення всіх аспектів дій, які можуть бути зроблені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: