На Майорці підвищили штрафи для туристів: залізти на статую «коштуватиме» 100 євро

На Майорці підвищили штрафи для туристів: залізти на статую «коштуватиме» 100 євро

Справляння малої нужди в громадському місці потягне на 400 євро

Влада іспанського курортного регіону Кальвія на острові Майорка випустила спеціальний список найбільш частих порушень іноземних туристів і вирішила підняти штрафи за них в 2-4 рази, повідомляє британська газета The Sun.

Як зазначає видання, влада регіону хоче припинити розпивання туристами спиртного на вулицях, припинити п'яні витівки на гучних вечірках і появу в напівоголеному вигляді в громадських місцях.

Так, штраф в 500 євро очікує туристів за організацію вечірок з алкоголем в громадських місцях і заподіяння незручностей оточуючим, за вживання спиртних напоїв в будь-якому місці, якщо це «серйозним чином порушує життя городян, загрожує тиші і спокою в місті, або провокує антисанітарію». Ця ж сума стягується з туристів за появу в громадських місцях у стані сильного сп'яніння і за розпивання алкоголю в присутності дітей.

Порушення «спокою, громадського порядку і нормального течії міського життя» призведе до штрафу в 400 євро. Стільки ж турист заплатить за справляння малої нужди в громадському місці, прояв неповаги до службовців поліції, за організацію або надання неавторизованих владою послуг - карткових ігор, сеансів ворожінь, масажу, тату, за появу в оголеному чи напівоголеному вигляді в громадських місцях, що не мають відношення до пляжу.

Вживання алкоголю в публічних місцях, розкидання там сміття, сигаретних бичків, жувальної гумки, обгорток, паперової упаковки, пластику, банок, пляшок обійдеться в 200 євро.

За використання на пляжах, вулицях і в інших публічних просторах звукових підсилювачів, колонок, ударних музичних інструментів та іншого звукового обладнання, яке заважає оточуючим, туриста також оштрафують на 200 євро.

Нанести графіті і малюнків на транспортні засоби, будівлі, садові скульптури, лавки та ін., а також залізти на дерева, статуї, малі архітектурні форми обкладається штрафом в 100 євро.

Влада муніципалітету Кальвія в 2017 році вже ввели солідні штрафи для туристів за «антигромадську поведінку», однак, підвівши підсумки минулого сезону, визнали це недостатнім, підкреслює видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: