Навпроти московського Кремля знесені сім будівель XIX століття: фото

Навпроти московського Кремля знесені сім будівель XIX століття: фото
Знесені будівлі
Фото: Andrey Novichkov / Facebook

Від будівель залишилися лише парадні фасади

В травні забудовник здійснив у Москві знесення цілого кварталу з історичними будівлями, розташованими в межах Софійської набережної, Болотної площі і Фаліївського провулку. Про це пише російський журналіст Андрій Новічков у Facebook.

За його словами, до фасадів виявилися знищені особняк княгині Оболенської 1817 року будівництва, садиба Якова Сивова 1821 року, житловий будинок 1-ї третини XIX століття, будинок архітектора Петрова 2-ї половини XIX століття, будинок XIX століття, будинок початку XX століття.

Згідно з діючими в Москві нормативами, знесення таких будівель заборонене.

«Буквально за місяць робітники за допомогою важкої техніки встигли зруйнувати сім старовинних будівель, які знаходилися в різного ступеня збереження. Варто відзначити, що велику частину будівель намагалися демонтувати за часів Юрія Лужкова для зведення елітного житлового і розважального комплексу, але роботи були заморожені. Весь цей час будинки стояли закинутими, а деякі - без покрівлі і перекриттів», - написав він.

Місцеві органи влади могли настояти саме на відновленні особняків, відмовивши забудовнику у знесенні і будівництві на звільненій ділянці багатофункціонального житлового комплексу, пояснює журналіст.

«Однак, цього не було зроблено. Як результат, зараз на будмайданчику працюють екскаватори, які вивантажують уламки в сміттєві контейнери. Від будівель залишилися лише парадні фасади, а замість двох-і триповерхових об'єктів зведуть шестиповерховий. І все це прямо навпроти Кремля», - резюмує Новічков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: