Німеччина на вихідні вислала чотирьох російських дипломатів

Німеччина на вихідні вислала чотирьох російських дипломатів
Посольство Росії в Німеччині

Дипломати вже покинули Німеччину

Німеччину залишили чотири російські дипломати через скандал з отруєнням в британському Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це «Тасс» повідомили в посольстві Росії в Німеччині.

«У вихідні вони покинули країну», - сказали в понеділок у дипмісії.

Як відомо, близько 30 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі. 1 квітня друга партія дипломатів РФ залишила США. 

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворила 13 російських дипломатів 28 березня.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

У відповідь на висилку російських дипломатів через отруєння російського екс-шпигуна Скрипаля у Великій Британії Росія оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн світу

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

31 березня стало відомо, що Росія висилає дипломатів Нідерландів, Італії, Польщі, Фінляндії та Литви у відповідь на висилку російських послів з цих країн через справу Скрипаля. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: