Німеччина підтримала обмеження дії одного з головних принципів ЄС

Німеччина підтримала обмеження дії одного з головних принципів ЄС

У Берліні підтримали пропозицію голови Єврокомісії зробити можливими рішення більшості в сфері зовнішньої політики Євросоюзу

Міністерство закордонних справ ФРН підтримало пропозицію голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про скасування принципу одноголосності при голосуванні Євросоюзу з питань зовнішньої політики.

«Принцип одноголосності дозволяє легко домогтися своїх цілей тим, хто хоче ззовні внести в розкол в ЄС», - заявив держміністр в МЗС Німеччини Міхаель Рот інтерв'ю тижневику Der Spiegel, опублікованому в суботу, 24 березня.

За таке рішення висловився і експерт з питань зовнішньої політики консервативної фракції ХДС / ХСС у бундестазі Юрген Хардт (Jürgen Hardt).

«Можливість прийняття рішень більшістю була б доцільним доповненням арсеналу європейської зовнішньої політики, вона підвищила б здатність Євросоюзу діяти», - вказав він в інтерв'ю виданню.

Тим часом комісар ЄС з питань розширення Йоханнес Хан заявив, що, можливо, в майбутньому не всі рішення щодо вступу до Євросоюзу нових країн будуть прийматися на основі принципу одноголосності. При цьому мова йде про технічні рішення в процесі переговорів ЄС і країн-кандидатів, а безпосередні рішення про прийняття нових членів «настільки фундаментальні, що повинні прийматися як і раніше одноголосно», пояснив далі австрійський політик.

На Мюнхенській конференції з безпеки в лютому Юнкер закликав скасувати принцип одноголосності при прийнятті зовнішньополітичних рішень. За його словами, цей принцип перешкоджає можливостям Євросоюзу брати участь у вирішенні важливих проблем міжнародної політики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: