Олімпіаду-1980 у Москві також сфальшовано – Родченков

Олімпіаду-1980 у Москві також сфальшовано – Родченков
Талісман XXII літніх Олімпійських ігор, що проходили в 1980 році в Москві

Олімпіада в Сочі була для Москви вже другою, яку сфальшували за допомогою спецслужб

Під час Олімпіади 1980 року в Москві також існувала допінг-програма, підтримувана владою. Про це заявив інформатор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорій Родченков у коментарі виданню Play The Game.

«На початку 1980-х років найбільш поширеними стероїдами були станозолол, орал туринабол і тестостерон, які не виявлялися при перевірках. Багато спортсменів використовували ці та інші (заборонені) речовини. Я не працював у антидопінгової лабораторії під час Ігор 1980 року, прийшов туди трохи пізніше», - сказав він.

За його словами, схему організували глава московської антидопінгової лабораторії Віталій Семенов, начальник Держкомспорту зі спортивної медицини та допінг-контролю Анатолій Коврижних і його заступник Геннадій Марков.

Родченков заявив, що за підміну проб відповідав чоловік на прізвище Коробочін, а Марков був відповідальний за допінг-контроль на Іграх. При цьому в операції брало участь КДБ.

«Коли я прийшов в лабораторію в 1985-му, існувала система подачі неправильних відомостей про позитивні тестах для захисту спортсменів, які застосовували допінг. КДБ часто бувало в лабораторії, щоб допомагати під час великих змагань. КДБ допомагало міняти брудні проби на чисті», - розповів Родченков.

Нагадаємо, цього року «Оскар» за кращу документальну стрічку отримав «Ікар», кіно, де в деталях розібрано, як російські спортсмени зловживають допінгом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: