Отруєння Скрипаля: Словенія викликала посла Росії для консультацій

Отруєння Скрипаля: Словенія викликала посла Росії для консультацій
Прем'єр-міністр Словенії Миро Церар

Вже майже 40 країн приєднались до висилки російських дипломатів

У четвер, 29 березня, уряд Словенії прийняв рішення викликати свого посла в РФ для консультацій у зв'язку з отруєння російського екс-шпигуна Скрипаля. Про це повідомив прем'єр-міністр Миро Церар на сторінці у соцмережі Twitter.

«У зв'язку з недавньою подією у Великої Британії Словенія викликала нашого посла в Любляну для консультацій», - повідомив прем'єр-міністр.

Зазначимо, наразі вже 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників. 

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта, Нова Зеландія та Португалія викликають своїх послів в РФ для консультацій.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: