Порошенко висловив співчуття полякам через роковини Смоленської катастрофи

Порошенко висловив співчуття полякам через роковини Смоленської катастрофи
Петро Порошенко

Український президент поспівчував родинам загиблих у Смоленській катастрофі

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття полякам через роковини Смоленської катастрофи, у якій загинули багато польських політиків. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

«Сьогодні - восьмі роковини Смоленської катастрофи, яка забрала життя друга України, президента Леха Качинського, його дружини і багатьох представників політичної і військової еліти. Співчуваємо і сумуємо разом із польським народом», - написав президент.

Нагадаємо, авіалайнер Ту-154 з польською урядовою делегацією на борту розбився 10 квітня 2010 року. Внаслідок катастрофи загинули всі 86 офіційних осіб, які перебували в літаку, на чолі з Лехом Качинським, а також екіпаж літака. Президент Польщі і низка перших осіб держави прямували на траурні заходи у пам'ять про Катинський розстріл співробітниками НКВС СРСР польських військовослужбовців.

Під часпершого розслідування причин катастрофи експерти дійшли висновку, що лайнер зазнав аварії через те, що екіпаж намагався здійснити посадку у густому тумані й зачепив крилом дерево.

10 квітня 2018 року у Польщі заявили, що причиною загибелі членів урядової делегації під Смоленськом на чолі з екс-президентом Лєхом Качинським у 2010 році став вибух на борту літака Ту-154М.

Відзначимо, відкриття пам’ятника жертвам Смоленської катастрофи та закладення каменю під будівництво пам'ятника екс-президенту Леху Качинському будуть одними з основних пунктів вшанування восьмої річниці Смоленської катастрофи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: