Штайнмаєр перепросив за переслідування гомосексуалів у минулому

Штайнмаєр перепросив за переслідування гомосексуалів у минулому

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає й далі боротися проти гомофобії та ненависті щодо людей з негетеросексуальною орієнтацією

Німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр попросив пробачення за переслідування гомосексуалів у Німеччині в часи націонал-соціалізму. Про це він заявив у неділю, 3 червня, на десятиріччі пам'ятника геям-жертвам нацистського режиму в Берліні, передає агенція AFP.

Він наголосив, що у ті часи приватність, життя, кохання та гідність десятків тисяч гомосексуалів «у наймерзенніший спосіб» заперечували та плюндрували. Їх катували, відправляли в тюрми та концтабори, - зазначив Штайнмаєр.

Він нагадав, що й після падіння режиму націонал-соціалістів до гомосексуалів ставилися несправедливо - як у Західній, так і в Східній Німеччині. У ФРН ще упродовж близько двох десятиліть після того на підставі параграфа 175, який криміналізував гомосексуальність, десятки тисяч гомосексуалів були засуджені.

«Тому я нині прошу вибачення - за всі завдані страждання та несправедливість і за тривале мовчання після того», - цитує слова президента ФРН агентство dpa. Чесно згадувати історію і в разі потреби також приносити вибачення, якщо була несправедливість, за словами Штайнмаєра, належить до сильних сторін демократії.

Нині ж, підкреслив федеральний президент, сексуальна орієнтація та статева ідентичність геїв, лесбійок, бісексуалів, квірів, транс- та інтерсексуалів «беззаперечно перебувають під захистом держави». Штайнмаєр також наголосив, що потрібно й далі боротися з гомофобією та ненавистю через сексуальну орієнтацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: