Сирія отримає більше $4 млрд донорської допомоги

Сирія отримає більше $4 млрд донорської допомоги

Найбільші внески пообіцяли зробити Євросоюз, Великобританія та Німеччина

Міжнародні донори, учасники дводенної конференції щодо Сирії в Брюсселі, нададуть, як очікується, 4,4 мільярда доларів на допомогу роздертій війною країні та її населенню. Про це у середу, 25 квітня, повідомив глава Управління з координації гуманітарних питань ООН Марк Лоукок, передає агенція новин dpa. У донорській конференції для допомоги Сирії, організованій ООН та ЄС, беруть участь представники близько 80 країн.

Найбільші внески пообіцяли зробити Євросоюз, Великобританія та Німеччина. Остання виділить на підтримку сирійців мільярд євро.

Раніше повідомлялося, що ООН і партнери організації потребують щонайменше 3,5 мільярда доларів для допомоги 13 мільйонам людей у Сирії. Торік, коли в ЄС проводили подібну конференцію, країни-донори пообіцяли виділити 5,6 мільярда євро, цього року очікували стільки ж. США ж поки не змогли назвати суму своєї допомоги через внутрішні бюджетні процеси.

Раніше повідомлялося, що представники ЄС і ООН у рамках роботи Брюссельської конференції донорів щодо Сирії закликали до проведення швидких політичних переговорів для врегулювання конфлікту в країні. При цьому, на їх думку, останні військові успіхи офіційного Дамаску ні на крок не наблизили настання миру на сирійській землі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: