США не відмовляються від двох великих баз на Близькому Сході

США не відмовляються від двох великих баз на Близькому Сході

Американці заперечили такі чутки

Представники американського Міністерства оборони заявляють, що Вашингтон не має жодного наміру відмовлятися від використання баз Аль-Удейд в Катарі і Інджирлік в Туреччині, що є двома найбільшими авіабазами на Близькому Сході, якими користуються США. Про це повідомляє видання Military Times.

Новину про подібні плани США опублікував ізраїльський портал DEBKAfile, який спеціалізується на питаннях розвідки і безпеки в регіоні. Цей портал стверджував, що лідери США і Саудівської Аравії домовилися під час зустрічі про переведення до останньої американської авіації із Катару. Так само американські ЗМІ на початку березня повідомляли про плани США залишити базу в Туреччині. Проте Центральне командування США заперечило ці повідомлення.

Туреччина обмежує використання американцями бази Інджирлік на фоні протиріч щодо підтримки Вашингтоном загонів курдської самооборони YPG в Сирії. В той же час, Міністр оборони Катару Халід Бінь Мохаммад Аль Атіях заявив в лютому 2018 року про те, що Доха розраховує на розширення бази Аль-Удейд.

Нагадаємо, раніше НАТО підтвердила, що приступила до розгортання перших батарей зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) Петріот у Туреччині поруч із сирійською кордоном. Зазначалося, що частина військовослужбовців і обладнання вже прибула на військово-повітряну базу Інджирлік в провінції Адана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: