США побудують військові бази в Аргентині – ЗМІ

США побудують військові бази в Аргентині – ЗМІ
Американські військові

Влада Аргентини дозволила США побудувати на своїй території військові бази

Президент Аргентини Маурісіо Макрі дав дозвіл на будівництво в латиноамериканській республіці декількох американських військових баз. Про це повідомляє мексиканське видання Aristegui Noticias з посиланням на свої інформовані джерела.

За попереднім проектом, в країні розмістяться як мінімум три військові бази, які будуть фінансуватися Південним командуванням армії США (Southcom). Об'єкти розгорнуто в провінціях Неукен, Місьйонес і Вогняна Земля.

Додатково сторони уклали спеціальну угоду з Агентством США з контролю за оборотом наркотиків про створення цільової групи в провінції Місьйонес для боротьби з незаконним обігом наркотиків і тероризмом з використанням військових методів. База буде встановлена на так званому «тристоронньому кордоні», де сходяться Аргентина, Парагвай і Бразилія.

Видання вказує, що в Неукені вже готовий фундамент для майбутньої військової бази. У цій аргентинської провінції знаходиться родовище сланцевого газу і сланцевого масла Vaca Muerta.

Мета розгортання нових баз - «забезпечити планування на випадок непередбачених обставин, операції і співпрацю в області безпеки для Центральної та Південної Америки і Карибського басейну».

Одним з головних прихильників ідеї будівництва бази США в Аргентині є міністр безпеки республіки Патрісія Буллірч. За даними джерел видання, вона узгодила приїзд в країну групи американських інструкторів, які займаються підготовкою аргентинських поліцейських перед листопадовим самітом G20 в Буенос-Айресі.

У Латинській Америці вже знаходяться військові об'єкти американської армії, наприклад, пункт забезпечення корпусу морської піхоти в Сан-Паулу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: