Туреччина ще не готова до вступу до ЄС – Єврокомісія

Туреччина ще не готова до вступу до ЄС – Єврокомісія

Туреччина зробила значні кроки в напрямку від ЄС, заявили у Єврокомісії

Єврокомісія (ЄК) визнала незадовільним ступінь готовності Туреччини до вступу в Європейський Союз (ЄС). Саме таку оцінку містить підготовлена в Брюсселі нова доповідь щодо євроінтеграційного розвитку низки країн, повідомляє в суботу, 14 квітня, німецьке видання Welt am Sonntag.

У попередньому повідомленні видання вказується, зокрема, на виявлені єврокомісарами істотний регрес, що спостерігається в Туреччині в низці питань. Ідеться насамперед про правову державу, свободу слова, незалежність органів юстиції та адміністративну реформу.

«Туреччина зробила значні кроки в напрямку від ЄС», - зазначається в доповіді, фрагменти з якої цитують журналісти.

За теперішніх обставин не йдеться про те, щоб «відкрити нову сторінку» в переговорах щодо вступу Туреччини до ЄС, наголошують автори доповіді. Щоб змінити ситуацію, Анкарі треба передусім подолати нинішню «негативну тенденцію». Першочерговим у цьому списку є скасування надзвичайного стану, запровадженого після спроби військового перевороту 2016 року. Так само треба покласти край ослабленню ефективного розподілу гілок влади, зазначається в повідомленні.

Єдиним пунктом, що викликав схвальний відгук з боку аналітиків Єврокомісії, була турецька економіка. Її названо в доповіді «добре розвиненою».

Нагадаємо, що Туреччина отримала статус країни-кандидата на членство в ЄС у грудні 1999 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: